Foruminlägg av Paula Gyllemark

#1
31 mars 2010 kl 17:02
Gilla
Jag tillhör skaran som inte tror man kan mota bort en förkylning om man är mottaglig (d.v.s ej immun) men man kan på längre sikt få sitt immunförsvar starkare med god "omvårdnad" såsom sömn, många färger på tallriken och ej hårdträning varje dag (man måste ju vila också). När väl förkylningen är på gång kan man testa en wiskey eller alvedon och gå och lägga sig, viktigt med sömn. Sannolikt är sömnen viktigast av dessa tre! Om du nästa morgon är av med symtomen, är jag av den skolan som tror att du antagligen haft viruset innan, men det tog lite tid bara att "få igång" immunmaskineriet, och sannolikt kan man dras med lite halsont m fl diffusa symtom om man istället när förkylningssymtomen börjar inte vilar och ger sig ut att träna istället.
#2
3 januari 2011 kl 22:49
Gilla
Nu kommer tråkmånsen här med sina kommentarer; men snälla, arrangörernas trevliga bemötande i all ära men är det inte halvt katastrof att folk kan springa fel? Varför stod inte en funktionär i varje hörna och visade vägen/dirigerade av trafik, är det för mycket begärt? Och isbanan längs MAS räckte inte gruset till, eller? Fast glöggen var god ;)
#3
9 januari 2011 kl 17:56
Gilla
Hej Charlotte! Har själv haft stora smärtande besvär med hallux valgus ff a högra foten, mycket ont så fort jag sprungit några km, men jag har köpt ortopedtekniska inlägg (specialgjorda för just mina fötter, sk avgjutningar, kostade för mig ca 1500 kr) och jag kan nu springa utan större besvär. Visst lite ont kan jag få efteråt men inte i närheten av den smärtan jag hade innan. Har du provat inlägg? Själv är jag skeptisk till att skära i fötterna om jag inte absolut måste, men då vill jag ha provat allt (och lite till) som står till buds, känner du att du gjort det Charlotte? Kanske inte vad du ville höra, men ändock mina tankar!
#4
31 januari 2011 kl 21:12
Gilla
Go vänner, fixera er inte vid en röntgenundersökning! Indikation för röntgenundersökning efter lunginflammation finns vid komplicerad lunginflammation, alltså kort sagt behov av sjukhusvård och ofta mer därtill. Givetvis om man har kvarvarande symtom såsom andningskorrelerade smärtor, feber, långvarig hosta och mycket frikostigt för rökare. (Ref Vårdprogram för samhällsförvärvad pneumoni 2007, Svenska Infektionsläkarföreningen). Lyssna på kroppen istället, tänk att ni varit förkyld och så lägg på tre till fyrdubbelt så mycket tid så har ni lagom rehabilitering efter en lunginflammation, givetvis något varierat från person till person, men som en fingervisning.
#5
27 mars 2011 kl 22:17 Redigerad 27 mars 2011 kl 22:18
Gilla
Makroskopisk urin (till skillnad från mikroskopisk som endast kan noteras med urinsticka) ska/bör utredas för att utesluta allvarliga orsaker, även om löpning i slutändan möjligen blir en förklaring. Tycker du gör rätt som söker!
#6
8 maj 2011 kl 14:31
Gilla
Hallosan allesamman! Kämpar inför varvet och dras med fruktansvärd hallux valgus vänster fot sedan två månader, har skaffat specialinlägg, har klippt upp skorna och försöker göra "fotgympa" regelbundet. Är nu på gång att skaffa extra breda och ff a anpassade skor med andra sömmar kring stortåbasen, typ Nike vomero. Har haft problem sedan ett år tillbaka men nu har det blivit outhärdligt med ökad träningsmängd, börjar nu bli desperat och varenda träning blir en plåga. Alla tips emottages tacksamt!!!
#7
3 juni 2011 kl 00:03
Gilla
Tackar för tips! Tror jag har hygglig hjälp av mina specialutformade sulor för tåspridning! Har nu nya skor, Nike vomero, sköna, breda, mjuka och därmed mindre ont, sedan får vi se hur länge det håller!
#8
19 juni 2011 kl 11:31
Gilla
Hej på er! Någon som har något trevligt lopp att tipsa om i Tyskland (mellersta-östra el södra delarna)? Var kan man hitta info om tyska lopp? Tacka vet ja semester och ett motionslopp! :)
#9
26 mars 2012 kl 22:17
Gilla
Nu ska vi inte bli så petiga med sträckan här, sprang seedningsloppet på Fuertoventura, backigt minst sagt och enligt mig ett lopp som bättre matchar kommande varv ;)
#10
10 augusti 2012 kl 22:40
Gilla
Malmö - superb halvmara och ingen trängsel!
#11
5 november 2012 kl 18:00 Redigerad 5 november 2012 kl 18:00
Gilla
Hej Henrik! Du ska verkligen komma ner till oss i Jönköping! Här har vi garanterat tourens tuffaste 10a med ett kärr, men gyttja dominerar inte detta lopp utan otroliga vyer och ff a tuffa backar, ff a en ;) Stigar dominerar!

Så boka en sensommarhelg i Jönköping, staden man ofta bara kör förbi, här finns faktiskt en del att se och mastiga backar om man känner för att springa även dagen därpå!
#12
25 november 2012 kl 17:27
Gilla
Jag är som så många andra skadad och kan inte springa som jag vill :) Idag har jag försökt mig på distanspass på crosstrainer 75 min, låg på ca 75% av maxpuls, vad tror ni om det upplägget? Mitt mål: bli bättre på 10 och 21 km?

Ett problem dock, mina fötter, ff a framfoten börjar somna efter ca 30 min, man står ut men känns ju inte optimalt, vad tror ni jag gör för fel?
#13
28 november 2012 kl 18:37
Gilla
Du springer väl inte med handen Patrick ;), häng med IKHP!