Foruminlägg av Nina

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
31 januari 2012 kl 21:00
Gilla
Jag drar till med halvmaran under 2,15.
Att springa regelbundet hela året.
Att vara snäll mot min man och mina barn.
#2
7 februari 2012 kl 14:56
Gilla
Kungsholmen runt! Gå över bron ner till kungsholms strand, spring sedan längs med vattnet, upp Franzéngatan och över till Rålambshovsparken, sen tillbaka längs Norr Mälarstrand. Kolla hur Stockholm Halvmarathon är draget på på deras hemsida www.stockholmhalvmarathon.se Har du tid kan du också springa ner itll Hagaparken för ett längre pass, då kan du springa hela Sveavägen, ner till Sveaplan, via Norrtull och in i Hagaparken.
#3
9 februari 2012 kl 21:47
Gilla
Hej! Jag har aldrig hört om den! Men är superintresserad av att veta mer - maken önskar sig en gitarrkurs där nästa år som 40-årspresent och då kunde man kanske slå två flugor i en smäll...

Själv har jag egentligen aldrig tänkt mig en mara, men om det ska bli en så ska det vara en speciell (hade tänkt Honolulu eller Disney i Florida :-) New York är lite lökigt nästan tycker jag, haha...
#4
9 februari 2012 kl 22:15
Gilla
Kollar runt lite och det finns ju sätt att anmäla sig men det verkar inte vara någon rusning direkt!! Historier här: http://www.marathonguide.com/races/racedetails.cfm?MIDD=1741101121
Vet inte om det här är det bästa marathon att börja med (varmt, fuktigt, två-varvsbana) men å andra sidan väldans charmigt!!
#5
9 februari 2012 kl 22:24
Gilla
Utöver alla ra tips du fått, ta gärna heta fotbad på kvällen och om du har någon som vill, få riktigt HÅRD massage över och runt hälen när den är varm och mjuk (okej, de tär inte det bästa tipset men väldigt skönt och om någon blir övertygad av att du verkligen behöver en schyst hälmassage av medicinska skäl så varför inte)

Jag har kommit igen nu efter ett år av till- och frånproblem, men vilade helt i tre månader förra vintern, då jag körde spinning, styrketräning och lite crosstraining på slutet. Det kändes bra men tufft att kommi igång sen. Men hellre det än att få problem som inte går bort. Lycka till!
#6
12 februari 2012 kl 12:53
Gilla
Kanske köra lite yogapass hemma på mattan? Det är INTE fjolligt, du rensar ur kroppen och tänjer samtidigt ut ordentligt... Äta ordentligt, dricka mycket... Och se lite bra serier på TV? Jag brukar peppa mig med att läsa gamla nummer av RW, men det kan ju deppa mer än det peppar förstås...
Vad vill jag ha sagt - jo, pepp, pepp, peppelipepp, snart är våren här och du kommer igen som en brunstig liten hare, ska du se (:-D

#7
13 februari 2012 kl 15:44
Gilla
Söndag mitt på dagen. Funkar sådär ibland, tycker jag. Men jag är så långsam så det går inte att trycka in det en vardag utan att det blir alltför sent/alltför tidigt/tar för mycket av lunchen...) dvs om man ska vara ute ca 90 minuter (är bara uppe i 70 än så länge...)
#8
14 februari 2012 kl 20:50
Gilla
Börja med joggning runt i salen, varva med sidohopp, springa i kors, böja sig ner och ta i golvet med höger, sen vänster, sen båda händerna, springa baklänges... Jag brukar gå på box på SATS, det är mycket thaiboxning där, men vi brukar köra flera parövningar med mitts och handskar, det är slagkombinationer på varandra (uppercut, raka slag, armbåge, eller sparkar) sen kör man snabba byten, och mellan varje övning får man hoppa ner och köra armhävningar. Vi brukar avsluta med cirkelträning, med hälften av folket på fasta positioner, och hälften som går från station till station utan paus, tretti sekunder; uppercuts, raka slag, banka på mittsen framifårn, sen bakifrån (svårt att förklara...) men även en matta där man ligger framför den som står och håller i vristerna, medan den som står puttar raka ben åt olika håll (magövning), armhävningar med slag mellan varje häv, burpees med raka slag, stå på knä och boxas rakt uppåt -sen byter man "lag"!... ja, det är nog lite svårt att hänga med när jag förklarar... Sök på youtube, t.ex. här: http://www.youtube.com/results?search_query=boxing+workout&oq=boxing+&aq=9&aqi=g5g-z1g4&aql=&gs_sm=1&gs_upl=1957l3618l0l9894l9l8l1l2l3l0l127l410l3.2l5l0
Lycka till, det låter kul att lägga upp ett sånt pass!
#9
15 februari 2012 kl 20:02
Gilla
De låter häftiga! JAg funderar på att satsa till 2013 och vill absolut göra något kul/annorlunda marathon, hittills står det mellan Havanna, Disney eller Honolulu... Prisfråga och kvalfråga antar jag (har bara sprungit halvor på dåliga tider förut)
#10
15 februari 2012 kl 20:08
Gilla
OK jag hakar på, har nästan börjat bli nervös för varje springtur, för jag vet att efter bara några km så bränner det i vaderna, men också väldigt mycket i den muskeln som sitter liksom, på framsidan av smalbenet. Försöker liksom "luta" underbenet mot en lyktstolpe för att komma åt den lille rackaren. Är det bara stretching som gäller? Funderar också på att ge mig själv en rejäl idrottsmassage i - sportlovspresent?
#11
16 februari 2012 kl 21:17
Gilla
Hej och tack Victoria (trots att jag väl kapar lite tråd... men ni verkar ju gilla't...). Ja, benhinneinflammation är det inte - det är definitivt den där Tibialisen. Och ja, jag har precis bytt skor, till Nike Air Pegasus, de är ju så vitt jag vet inte till för pronerare som jag tror jag är - så kanske är det helt enkelt så att jag omedvetet spänner foten/underbenet lite för mycket... Hmmm. Ska stretcha (ännu mer), ta massage och kanske unna mig ett par andra skor... Dessutom är det nog lite si och så med uppvärmning såhär på vintern - det känns oftast bättre på löpbandet även om det är tråkigare.
#12
17 februari 2012 kl 08:46
Gilla
Johan: Japp, halt som fan och moddigt! Som att springa i högar med florsocker. Det är nog därför det blir mer avslappnat (förutom att man vill dö en smula av tristess) på bandet. Ska köra lite längre idag för nu har jag i alla fall hittat min gamla Ipod med lite bra musik... Och idrottsmassagen är bokad, någon som har varit på Centralbadet (i Stohlm, alltså...)?
#13
17 februari 2012 kl 15:06
Gilla
Har precis gjort några unnalainen efter att ha haft samma gamla Adidasprassel sen 1996, och en tung tjock sportbehå från StayinPlace. Det blev ett gäng kläder från Röhnisch på deras mellandagsrea (50%, åhhh, vilken kapmaskin jag är) och shit vad sköna grejer. Gillar funktionsmaterialen, "anti-shake"-tightsen (jepp, här skakas ingen rumpa :-D ), västen, tunna mössan...
SOC köpte jag i ett billighetsrus ett par vintertajts från före jul och jeflar vad de halkar ner, sitter alldeles fel på min päronröv - billigt blev dyrt...
#14
20 februari 2012 kl 17:32
Gilla
Sjukt bra, grattis! Som sagt, ska mycket till i målbildsväg för att orka utan medaljhägring, sambamusik och hejarklackar i varje sväng!!
Bara att börja pynta in till olika skojjiga lopp, då...
#15
20 februari 2012 kl 18:32
Gilla
Peter P: chaskis (som budbärarna kallades) i inkariket gjorde just det, och nuförtiden används kokablad som uppiggande bland t.ex. gruvarbetare, busschaufförer, etc - och även som sällskapsdrog (jfr vattenpipor i arabvärlden), men det är att jämföra med kafferep (eller din average kedjekaffedrickande långtradarchaffis i Sverige) Kokabladstuggande ger alltså ungefär samma effekt som kaffe. Man spår också i dem, som i kaffesump... Men - tillbaka till trådinnehållet - enligt min peruanska man är dock kokabladstuggande dopingklassat (men dock inte drogklassat!) i Peru, för ett blodprov kan ge snarlikt utslag som om man tagit kokain?
#16
20 februari 2012 kl 21:33
Gilla
Det är tristessen... Man vill bara dö av att se sig själv i en spegel bli rödare och rödare i ansiktet... Klart det går lite segare då... :-D
#17
22 februari 2012 kl 20:43
Gilla
...när du som tjej skiter i att du är tjej, står och gör tåhävningar medan du pissar... ;-D
#18
23 februari 2012 kl 14:59
Gilla
Hörni, ett tips - skapa en grupp! Så behöver ni inte leta efter tråden utan den finns under er egen profil! :-) (kom in för jag trodde det gällde något roligt lopp, min mormor bor i Peking)
#19
8 mars 2012 kl 09:51
Gilla
Hej, jag kan rekommendera Marathonmias blogg, där finns också ett upplägg för nybörjarlöpare (www.bloggaromträning.se/marathonmia). Även om du har väldigt bra kondis t.ex. från annan träning så är det framförallt vävnaderna, musklerna och ledbanden i ben och fötter som måste få vänja sig vid belastningen. Det vore ju visset om du fick löparknä eller hälsporre redan nu...Så håll på dig, ta lite i taget, öka på någon/ett par km i veckan max, spring kortare sträckor ofta, och se till att ha bra skor som passar dig (Marathonmia har gjort skoinventering också!). Lycka till och ha målet i sikte! Och spring för att det är skönt och roligt också!!
#20
8 mars 2012 kl 15:46
Gilla
Hmmm intressant att det verkar som om killar får komplimanger och tjejer får gnäll?? Är gnället från andra kvinnor dessutom så är det tragiskt som vanligt... Har själv fått höra "har du ortorexi eller" (och då är jag VERKLIGEN inte smal!! Men jag äter som ett svin så utan träningen skulle jag vara rund som en boll... :-))
Stå på dig. Din livsstil och din hobby är lätt intressantare och sundare än många andras. Och så får du komplimanger här på jogg - heja heja du är bäst!
< < < 1 2 3 4 > > >