Foruminlägg av Vilma Karlström

#1
25 augusti 2013 kl 07:26
Gilla
Igår kväll sprang jag Midnattsloppet i Göteborg. Det kändes hur bra som helst hela loppet och när jag kom i mål såg jag på min Garmin att jag slagit personbästa. Min tid blev 39.31. Min startgrupp var 2A.

Nu när jag kollar på resultatlistan står det att jag startat i startgrupp 1A (vilket jag är 100% procent säker på att jag inte gjorde, har även bevis) och att min sammanställda sluttid blev 44.31. Det står även att jag sprang min första kilometer på 8.45 minuter... Bara det tycker jag avslöjar att tidtagningen gått fel. På resultatsidan står det nu att jag kom på 54:e plats när jag egentligen skulle ha kommit på 3:e. Det är en stor skillnad, hade min tid blivit rätt hade jag fått gå upp på prispallen samt att det hade varit mig de skrivit om som 3:a i dagens tidningar.

Kontakten till Midnattsloppet är tydligen stängd idag och öppnar först imorgon. Men jag vill att de redan idag, snabbt som möjligt får reda på att min tid är fel med 5 minuter. Är det någon som vet hur man kan ta kontakt med dem på annat sätt? Snälla skriv då.. /GRYMT besviken tjej.
#2
25 augusti 2013 kl 10:11
Gilla
Hej Erik! På startbeviset står det dock att jag är anmäld till 2A, alltså startade jag i rätt grupp! Tack ändå för svaret.
#3
25 augusti 2013 kl 12:08
Gilla
Ja precis! Loppet i sig var ju verkligen roligt och bra arrangerat. Tack så mycket för de snälla orden! :-)
#4
25 augusti 2013 kl 15:21
Gilla
Re Benny:

Okej, låter verkligen rimligt. Det är ju exakt 5 minuters förskjutning så felet ligger nog i chippet precis som du skriver.

Tråkigt när sånt här händer - speciellt när man satsar hårt...

Tack för svaret!
#5
25 augusti 2013 kl 21:09
Gilla
Kristin: tack så himla mycket och detsamma till dig!

Kristoffer: Ja verkligen, hade varit kul att få stå på prispallen i ett så stort lopp... Men ja, i detta läget litar jag Definitivt mer på min Garmin än på chippet. :)

#6
25 augusti 2013 kl 23:37
Gilla
Re Robert:

Hmm.. Detta har jag aldrig förr hört talas om. Det kan ju kanske förklara en del, men läser man om loppets info står det att tidtagningen startar när man passerar startlinjen. Alltså tycker jag ändå inte att det förklarar varför min tid är 5 minuter efter.

Om jag förstått rätt så kan man alltså inte komma på prispallen om man anmäler sig till en senare startgrupp än den första. Det är ju verkligen värt att veta, kanske borde man även informeras om detta innan.

Tack så mycket för ditt långa svar, jag lärde mig många "regler"...
#7
26 augusti 2013 kl 12:05
Gilla
Re Benny: Ja, jag hoppas i alla fall på att få tiden godkänd. Priset är mindre viktigt enligt mig. Nästa år ska jag definitivt anmäla mig till elitgruppen och åter igen tävla om att komma upp på prispallen. Tack för svaret!

Re Daniel:

Ja precis. Reglerna borde vara samma för alla.

Har kontaktat Midnattsloppet, både på telefon och mail men inte ännu fått något svar. Hoppas på att få det under dagen. Jag tycker också att det ska bli intressant att höra deras förklaring.
#8
26 augusti 2013 kl 12:09
Gilla
Karibou: Tråkigt att höra, speciellt att de sa "vi kan inte göra något åt det".

Ok, tack för svaret ang. pallplatsen. Framöver vet jag vilken startgrupp jag alltid ska anmäla mig till... :-)

#9
26 augusti 2013 kl 20:22
Gilla
Karibou: Lycka till du också. Jag ska absolut köra hårt framöver - taggar redan till årets upplaga av Tjejmilen... :)
#10
27 augusti 2013 kl 20:52 Redigerad 27 augusti 2013 kl 20:53
Gilla
Har nu varit i kontakt med Midnattsloppet, först igår men även idag då tiden inte ändrades igår som de utlovat.

Svaret vi fick var lite konstigt..
De skrev att några tider varit skumma i damklassen, däribland min, och därför hade de ändrat min starttid eftersom det var så ovanligt att någon i min "rätta" startgrupp sprang i mål på den tiden som jag gjorde. Alltså hade de tagit sig friheten att ändra min startgrupp bara för att de ansåg den vara "skum". Dock lovade de mig att de genast skulle ändra min tid så att jag istället kom in på topplistan. Men detta med att ändra startgrupp låter konstigt tycker jag. Man borde ta reda på fakta innan man bara byter startgrupp på en löpare. Detta mejlet fick vi som sagt igår och min tid har ännu inte ändrats.

Eftersom tiden inte ändrats imorse när vi kollade hörde vi av oss igen, och de har nu ännu en gång lovat att min tid ska fixas. Men igen har den inte ändrats så nu känns det som att jag får skita i detta. De verkar inte vara intresserade av rätta till felet..

Men ändå - tack till er som engagerat er och lärt mig ett och annat om regler :-)




#11
29 augusti 2013 kl 15:41
4 Gilla
Nu har min tid äntligen ändrats och blivit rätt. Om man kollar på Midnattsloppet hemsida ligger jag nu på tredje plats! Dock är min startgrupp fortfarande inte ändrad men det gör mig inte något så länge tiden är rätt.. :)