Svealand

Status Recovered

Torsdag 22 augusti 2024 09:27

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Klockan indikerar återhämtad idag igen, efter det lite längre passet igår. Låga pulsvärden på testet i morse. Det verkar hittills följa mönstret jag noterade häromdagen. Och igår hade jag status Normal, efter den lugna dagen i förrgår.

Ska ta en lugnare dag idag och förväntar mig status Normal vid pulstestet imorgon. Sen en intensivare dag imorgon, då jag hoppas få status HardTr (höga pulsvärden) på lördagens pulstest.

Gilla passet

Kommentarer

John Jensen - 22 augusti 11:55
Fick en förklaring av Simon på Umara till vad Garmin menar med återhämtning och vet inte om du redan vet. Betyder inte att Garmin algoritmen vill att man ska vila. Betyder att man ska köra lätt pass... eller sitta i soffan om man hellre gör det vilket är gott ibland.
Kalle Kula - 22 augusti 12:27
Jag kör med en gammal Polar-klocka. Statusen här anger nog mer vilket träningstillstånd man befinner sig i, t.ex. Återhämtad, Normal, Träningseffekt, Effekt av hård träning etc. och inte vilken typ av träning man bör köra den dagen (återhämtningspass, hårt pass, normalt pass etc).

Jag vet inte om jag är unik i och med att jag får låga pulsvärden dagen efter att jag har kört ett långpass. Jag tycker iaf. att det är märkligt att klockan tolkar det som att jag är återhämtad efter ett sådant pass. Om det vore så så borde jag ju i princip kunna köra ytterligare långpass dagligen, vilket jag uppenbarligen inte kan. Istället verkar jag då hamna i ett stagnerande tillstånd.

Hur som helst försöker jag nu lägga in lättare dagar mellan de tyngre dagarna, så att det blir varannan dag tyngre och varannan lättare.
Kalle Kula - 22 augusti 12:32
Men Polar har även rekommendationer för vad man bör gör i resp. träningstillstånd för att få ut mest av träningen, vilket framgår av klockans manual.

Det kan vara att den i vissa tillstånd t.ex. tycker att man bör ta en dag med lättare träning eller en vilodag, eller att man bör träna hårdare.
Kalle Kula - 22 augusti 12:32
* göra
John Jensen - 22 augusti 17:04
Aha, intressant det där med Polar vs Garmin.
Kalle Kula - 22 augusti 21:27
Fast min Polar och den gamla Garmin jag har (men som jag inte använder pga. batterislut) är ju nästan 20 år gamla, så mycket har säkert hänt sen dess.