Multipass
41,19 km
2:19:28
Mountainbike
41,19 km
2:03:28
#1
Övrig träning/Friskvård
0,00 km
16:00
#2
Svealand

Blandat underlag Fröholmen mm (59%, TRIMP=84,3)

Söndag 4 augusti 2024 14:32

Mountainbike - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Siktade på en 1,5-timmesrunda på ca. 108 bpm i snittpuls. Det regnade ute och jag var inte så sugen på att sticka ut, men jag behövde den här rundan för att få in dagens cykelkvot, samt för att få lite cirkúlation i benen efter gårdagens pass.

Väl ute kändes det rätt ok. Jag tog det dock väldigt lugnt. Hade varken ork eller lust att försöka få upp pulsen. Jag märkte att kroppen inte heller ville.

Efter ett litet tag blev det uppehåll och solen sken upp, så det blev till att stanna och ta av regnjackan och armvärmarna och köra i t-shirt. Jag körde den trevliga grusrundan förbi Gäddeholm och sen vidare ut mot Fröholmen. Stannade till ett par minuter vid bryggan vid Fröholmen. Tog ett foto och drack lite vatten.

Fick lite feeling och beslutade mig för att förlänga rundan. Tog stigen över mot Frösåkerssidan, vilken jag klarade helt utan fotisättningar ffg. Jag körde stigen sakta och siktade på att klara alla passager istället för att satsa på att köra fort. Det verkar ha funkat. Får börja sikta på mer fart framöver, nu när jag fått in grundtekniken.

Tog sen stigen norrut, från N. änden av den stora ängen nedanför Lybeck. Körde tillbaka mot Gäddeholms Ö. delar och sen ned tillbaka mot småbåtshamnen och förbi herrgården. Sen tillbaka samma väg jag kom, via Hässlö gård, där jag dock vek av upp mot Hällamotet och körde vidare längs grusvägarna vid Badelundaåsen. Genade över Lunda gård och vidare över skogen med motionsspåret vid Arkeologgatan, sen vidare längs Tillbergaleden, via Finnslätten och slutligen hemåt.

Rulltid 1:55:36
Rullsnitt: 21,37 km/h
Max hast: 38,7 km/h

Vätska och energi: Hade endast en liter vatten med mig ut, men det räckte bra. Vattnet var slut lagom tills jag kom hem.

Lerigt och blött i de norra delarna av rutten, t.ex. längs Badelundaåsen. Annars ganska torrt och fint ned mot Gäddeholm och Fröholmen.

Temperatur 19-22 grader, vind 2-3 m/s, 20-70 grader (NÖ vind).

Bild: Vy från en av badbryggorna vid Fröholmen

Extern länk: Ett par grusvägsbilder från turen
Bild uppladdad av Kalle Kula
41,19 km
Distans
2:03:28
Tid
20,02 km/h
Snitt
98
Snittpuls
119
Maxpuls
Nakamura Comp XT (27-vxl MTB)
Total distans: 
123:23:09
2700 km

Gilla passet