Svealand

Vilodag

Söndag 21 juli 2024 23:45

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Ännu en dag utan motivation att göra något öht. Skulle behöva något bra koncept för att kunna ta mig själv i kragen och komma upp på banan igen. "Just do it!" säger vissa, men lättare sagt än gjort.

Gilla passet

Kommentarer

Mathias Johansson - 22 juli 10:46
Mitt sätt att lösa det på är att anmäla mig till en himla massa lopp så är man så illa tvungen att träna för att kunna genomföra dem😂
John Jensen - 22 juli 12:26
Mitt förslag är att bara njuta av en vilodag till.
Kalle Kula - 22 juli 13:47
Mathias: Been there, done that. Hade jag haft ekonomi för det så hade jag nog också fyllt kalendern med lopp och roliga utmaningar. Som när jag sprang orientering. Jag var anmäld till tävlingar varenda helg och flängde och for över halva Sverige och ibland utlandsevents och träningsläger med klubben. Ett dilemma nu när jag inte förvärvsarbetar. Har inte ekonomi för den livsstilen, samtidigt som jag f.n. hellre prioriterar mycket frihet och fritid före en fast inkomst och en heltidstjänst.

John: Tyvärr njuter jag inte av vilodagarna. De ger mig mest dåligt samvete.
Kalle Kula - 22 juli 14:59
Addendum: Jag kan möjligen njuta av vilodagar som är planerade, men oplanerade är svårt. De känns mest som ett misslyckande.
Mathias Johansson - 22 juli 16:32
Jag tror man behöver lära sig att inte ställa så stor press på sig själv. Det är inte ett misslyckande att ta en extra vilodag ibland. Det är när det blir flera på varandra och det bara fortsätter man kanske behöver se över det hela. Många gånger är det ju bara en signal från kroppen att den behöver mer tid att återhämta sig. Jag har helt klart dagar då jag inte har motivationen att träna men det visar sig oftast att det bara varit kroppen som velat återhämta sig lite mer så nästa pass/lopp går så mycket bättre eller det känns så mycket bättre. Det skall vara kul att träna!
Kalle Kula - 22 juli 16:53
Tack för att du delar med dig Mathias! Jag ska suga lite på det du skriver. Pressen och kraven på mig själv har säkert en stor del att göra med att jag känner det som ett misslyckande coh därmed tappar motivationen, kanske för längre tid än vad som är rimligt ibland. Jag kan ofta notera att det är stor skillnad på vad jag känner och vad jag rent förnuftsmässigt resonerar mig fram till. Jag kan rent förnuftsmässigt tänka att det nog är bra att ut och röra på mig lite och att jag nog skulle orka om jag väl kom mig för, trots att det känns som att jag inte har lust eller ork.