1954 • Falun

Örebro öppna KM 10km

Tisdag 18 juni 2024 19:00

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Starten går och jag tar rygg på tre st från Örebro AIK, lite för att farten verkar jämn och lagom och lite för att få skydd i motvinden på vägen ut. 4:35 4:42 4:47 och jag tänker hela tiden att "ska jag springa så här långsamt". Har koll på momentanfarten och km-tiderna via Stryd. Det känns långsamt och lätt. 2km senare är jag helt slut. Sista 4km blir jobbiga och med allt tätare mellan mina gång pausar.

Nu har jag tittat på pulsen och den låg förvånansvärt högt även i början. Kändes inte så. Nu har jag kämpat till och från under 11år tid med att underprestera den här årstiden. Jag var ett tag övertygad om att jag var allergisk mot Gråbo, men testade mig och jag var inte det. Mina intervallpass är inte sämre nu än i vintras och då hade jag lite drygt 48 min som mellantid i Santa Pola på halvan. På sommartidsvarvet 13.6 km i april hade jag 48:45 vid 10km men då höll jag igen medveten för att ta det som ett tuffare distanspass och inte som en tävling. 24 april sprang jag milen på löpband på 46:53. Så varför jag knappt kan göra sub 50 nu begriper åtminstone inte jag.

Är väl inget annat än att sluta tävla på distans över 3km efter april. Tråkigt men så här kan jag inte ha det.
Bild uppladdad av Leif Andersson
10 km
Distans
49:29
Tid
4:57 min/km
Snitt

Gilla passet

Kommentarer

Mats Edelryd - 19 juni 08:57
Det är tråkigt att inte veta vad som orsakar att du inte presterar på på den nivå där du egentligen befinner dig.
Jag kan lite känna igen mig själv att det är oerhört mycket tyngre att prestera på några längre sträckor under sommaren.
För mig har det med värme att göra och det behöver inte vara mer än ca 17-18 grader så blir coretemperaturen för hög och det sätter ned orken och viljan att plåga sig ordentligt.
Du kommer igen!!
Leif Andersson - 19 juni 09:34
Det kanske är så enkelt att jag inte ska tävla på längre distanser om temperaturen överstiger 15 grader. Det fungerade bättre förr innan jag fyllde 60 år. Har nog fått ett defekt kylsystem med stigande ålder. För det fungerar på kortare distanser, kanske därför att motorn inte hinner bli överhettad.
Mats Edelryd - 19 juni 10:48
Precis! Vi blir mer värmekänsliga med stigande ålder och kortare sträckor passar då bättre.
Tacka vet jag 11-12 grader i april eller september oktober. Det är något helt annat.
Tony Elias - 19 juni 13:04
Leif, under 50 minuter är bra! Vid löpbandsträning får man inte vindmotstånd även om man tar 1-2 % lutning, Och bandet är lite studsande.
Kanske inte så bra att öppna med högt tempo, i värmen får man högre puls.
Det är bra tid under 50, inte alla som klarar det. Bra kämpat Leif.
Maria Pia Karlsson - 19 juni 14:34
Bra jobbat tycker jag i alla fall! Jag har också kännt att jag springer mycket sämre i värme nu än för ca 10 år sedan. Är det bara över +18c springer jag långsammare än jag gör vi typ +10c till 12C,
Ingvar Olofsson - 19 juni 17:48
Fin bild!
Sikta på en bra miltid i höst istället. Oktober-November borde passa bättre.