1968 • ESKILSTUNA

Ultravasan 45 2019 - Mora

Lördag 17 augusti 2019 08:07

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Racerapport!!
Visserligen är jag någon dag sen, men traditionen måste väl hållas?! Nåväl...
Lång version nedan...
Kort version: Jag hade skoj!!
Så...
I lördags gick Ultravasan 45k av stapeln igen. Även denna gång var vapendragaren Åsa S med fam med.
Avresan skedde redan fredag lunch o en första synkning med Åsa blev redan på Biltema i Avesta! ????
Åsa hade första pitstop med pasta medans Kalle o ungarna åt pannkaka. Själv fortsatte jag min resa o planerade middag i Mora. Väl framme så blev det lite selfie bilder vid målportalen, hämtning av nummerlapp o tidschipet. Träff igen med Kalle o Åsa som nu hunnit upp med husvagnen. Själv var jag inkvarterad på Orsa vandrarhem 20min från Mora. Racedag: Upp i ottan för att hinna käka medhavd frukost o byta om. Färd in till Mora o jag var i god tid o fick plats i första bussen till startområdet i Oxberg. På plats vid start redan 1.5h innan... hmmm, gott om tid... trodde jag... 50min innan start ställde jag mig i toakön. När jag väl kom fram o fick en ”toa” så ropade speakern: - Nu är det 4min kvar till start!!!
Jag lovar att jag blev klar snabbt!!! Packade ”drop baggen” rusade o lämnade in den sprang in längst bak i startfållan tog fram kameran o filmade just när 30 sekunder till start annonserades ut!!! Phuuuuu!! Startskottet gick 09.00 prick o inte en aning om var Åsa var!!! Hela fältet rullade iväg o jag försökte hitta rytm o takt. Efter någon km så såg jag en bekant ryggtavla o träffade på Åsa äntligen. Vi körde ett par km tillsammans o jag passade på att fota o filma några fina passager. Vi särade sedan på oss igen efter 17k o Oxbergs depån.
Vidare till Hökberg gick det bra. Eldris nästa o nu började det ta emot. Eldris in till Mora var en kamp o jag letade ursäkter i huvudet i att få börja gå. Varje uppförsbacke var en välsignelse och jag var inte ensam att gå i dem. (dålig ursäkt). Där o då drog jag mantrat: - Mattias, för fasen... nu är det slut på sådana här stolleprov!!!
Men vet ni vad?! När den där förbånkade målportalen syns o man under folkets jubel stapplar in i mål... Då är allt glömt igen!! ????
Åsa då?! Jo, hon kom in 10min efter mig!!! Hon slog sitt PB med 30minuter!!!!
45   km
Distans
4:42:09
Tid
6:16   min/km
Snitt

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
3. Daniel Sundström 4:29:49 6:00 m/km
4. Mattias Jöhnemark 4:42:09 6:16 m/km
5. Esther Jonsson 4:58:18 6:38 m/km

Gilla passet