STHLM Apocalypse

 1. Maj 2018
  De tror att allt har gått bra i krocken. Ingen människa kommer till skada och bilarna kan enkelt bärgas bort, den ena ska bara några stenkast och dras direkt till parkeringsplatsen utanför laboratoriet. Det blir inte ens särskilt långa köer efter olyckan då rusningstrafiken är ovanligt lugn denna tisdag. Vätskan som runnit ut från den stora tanken på bilen blandas snabbt upp med regnvattnet. Det är först när personalen med hermetiskt tillslutna dräkter som ska ta emot tanken en stund senare från den ovetande chauffören som de ser läckan och panik utbryter.
  Trafiken spärras snabbt av. Helikoptrar cirkulerar i luften och försvarsmakten är på plats bara minuter efter blåljusen och avspärrningsbanden är uppsatta. I de närmaste bilarna har människor redan börjat bete sig konstigt. Viruset sprider sig snabbt. Det som inte får hända har precis skett.
  På teve rapporteras det om krisläge och människor uppmanas att stanna inomhus även om regeringen försöker lägga locket på. Men katastrofen går inte att dölja.
  Juni 2018
  Viruset med namnet ”X-19” blir snabbt en snackis hos storstadsborna även om det fortfarande hävdas att viruset inte kan påverka människor. Broschyren som alla svenskar har fått hem i brevlådan bara några veckor tidigare med information om hur de ska agera om landet hamnar i krig eller nöd letas fram ut pappersåtervinningen. Om regeringen hade fått nys om viruset redan när de skapade broschyren får vi aldrig veta. Ingen svarar längre i telefon hos regeringens presstalesman.
  Augusti 2018
  Sjukhusen börjar fyllas med människor som mår dåligt, särskilt SÖS är utsatt. Först tror läkarna att det är den extremt varma sommaren som påverkat människorna. Men det är inte så enkelt. Blodproverna visar märkliga värden och patienterna är oväntat aggressiva. Snart börjar även flera läkare må konstigt.
  November 2018
  Hela södra sidan av stan sätts i karantän när X-19 sprider ut sig allt mer. Det går inte längre att dölja den värsta virusattacken som släppts lös i Stockholm. Ingen får komma in eller ut i stan. Olika zoner skapas där befolkningen försöker överleva. Men det är svårt att veta vem som är smittad eller inte. Plötsligt börjar någon agera konstigt, och snabbt får människor fly.
  Mars 2019
  Efter månader av tystnad går regeringen ut med ett kortfattat meddelande. ”Viruset har skapat en genetisk mutation hos människor. Ser du någon som är blek med tom blick, som ser ut att vara mer död än levande – fly.”
  Juli 2019
  I över ett halvår har ingen trafik gått in eller ut från Stockholm. Kommunikationen är bruten mellan huvudstaden och resten av landet. Ute i Sverige pågår livet så gott som normalt även om människor med Stockholmsdialekt får försöka förställa rösten för att inte bli utfrusna av andra som är rädda att bli smittade av viruset.
  19 okt 2019
  Efter några månader med kaos och panik finns fortfarande hopp. Ett sista försök att rädda överlevande från Stockholm görs med insatser från andra delar av landet, influgna special-styrkor. Viruset har tagit över stora delar av stan, men några överlevande finns fortfarande kvar. De sista tappra har alla samlats i en karantänzon. Men härifrån är det var man och kvinna för sig själv. För att överleva måste alla ta sig genom ett område med smittade varelser till den säkra frizonen. Här kan de få botemedel och chans till ett nytt liv. Innan det är försent.

 2. Löpning
 3. 8,00 km
 4. 19 oktober 2019
 5. Marathongruppen
 6. sthlmx.se/sthlm-apocalypse-lor...
 7. 100% ospecificerat
 8. Stockholm, Stockholm, Stockholm, Sverige
 9. Pär Gustavsson - HSK, Hässelby
 10. Totalt har 14 medlemmar registrerat resultat för STHLM Apocalypse.

Medlemmars resultat

  Namn   Tid  Snitt
1 Alex Freestyler ... TeamUltrasweden 38:00 4:45
2 Patrik Bränderson 41:00 5:03
3 Arne Sköldén 48:21 6:03
4 Tobias 53:19 6:40
5 Peter Tissier 55:39 6:57
6 Esther Jonsson 56:20 6:45