Löpning Övrigt 13 inlägg 3056 visningar

Springa med ryggsäck

Karin
1983 • Stockholm
#1
2 februari 2010 - 16:15 (Redigerad 2 februari 2010 - 16:17)
Gilla
Jag har en lättviktsryggsäck, Osprey Talon 33, som jag sprungit med några gånger (hem från jobbet, ca 7,5 km). Tyvärr verkar vi inte vara riktigt kompatibla, min ryggsäck och jag. Bärkomforten är underbar när jag går, men så fort jag börjar springa så hasar höftbältet upp och ryggsäcken börjar studsa. Hur hårt jag än drar åt så får jag inte bältet att stanna kvar runt höften och det slutar alltid med att jag får ta packningens tyngd på axlarna och har bältet hårt åtdraget strax under revbenen istället. Det är inte alls bekvämt kan jag tala om. Är det någon som har tips på hur jag kommer till rätta med detta, kanske ändra på höftbandet så det är bekvämare att ha runt midjan, eller ska jag bara (fortsätta) acceptera att outdoorutrustning inte är skapad för timglasformade kvinnor?
Åsa O
1978 • Stockholm
#2
2 februari 2010 kl 16:48
Gilla
Den du har är ju en ganska stor säck, du kan inte klara dig på en mindre(15-20l)? I så fall har jag för mig att jag sett små ryggsäckar där hela midjebältet(ganska brett sådant) är elastiskt och sitter nästan som en gördel. Jag har själv inte sprungit med någon men kan tänka mig att det borde följa med höftrörelsen bättre. Jag har för mig att jag såg dem på Runners store i Stockholm i somras.
1970 • Sala
#3
2 februari 2010 kl 20:41
Gilla
själv springer jag dagligen med ryggsäck. Det viktigaste är att den går att dra ihop så den blir riktigt tajt så inget ligger och skramlar. Dessutom måste det gå att dra ihop den över bröstet, det är viktigare än midjan tycker jag, sitter den tajt över bröstet så kommer den ingenstans. Att springa med ryggsäcka är bra för att öva löpsteget, man känner direkt om man hoppar för mycket i höjdled. Lycka till.
Karin
1983 • Stockholm
#4
2 februari 2010 kl 21:49
Gilla
Nu på vintern behöver jag mycket utrymme. Det är ju ett komplett ombyte inklusive vinterjacka och skor som ska rymmas, samt matlåda, plånbok och de där vanliga grejerna. Jag drar alltid ihop väskan så mycket som går. Kanske kan funka med en 20l-väska, jag ska kika på det. Imorse gick jag dock till jobbet och jag hade svårt att stänga väskan innan jag skulle ge mig av, men då hade jag även kläder för inomhusträning (inkl vattenflaska, inneskor, handduk och necessär) med mig.
Astri F
1978 • Trondheim
#5
2 februari 2010 kl 23:10
Gilla
Jeg har også en Osprey som jeg har løpt med tur-retur jobb, men i str. S/M (hvilket nok er mindre enn din), og den sitter perfekt til lille meg:-) Ett tips kan være å feste sekken på vanlig måte, og deretter "dobbeltfeste" med et bredt elastisk bånd i midjen. Hvis du kjøper elastisk bånd som egentlig er ment for hundeeiere, sitter sekken garantert! Jeg skriver av erfaring..
Oldboy
1952 • Danderyd
#6
2 februari 2010 kl 23:49
Gilla
Tycker också säcken är lite väl stor. Kan du inte organisera dig med exv dubbla uppsättningar av en del kläder så att du inte behöver ha stor säck just när du springer? Håller med Jonas om att den behöver sitta tight över bröstet, dessutom smalt mellan axelremmarna så att de inte tenderar att halka isär.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#7
3 februari 2010 kl 01:00
Gilla
Jag har också en Osprey Talon 33 som jag verkligen älskar men den skall med mig till Fjällräven Classic och jag skulle aldrig drömma om att springa med den till jobbet. Springer till jobbet med Salomon Revo Light men den är i minsta laget och är fullpackad så den nästan sprängs med allt från matlåda och plånbok till tjocka vantar halsduk och mössa.
Jobbet-kläderna/kläderna hem transporterar jag varannan dag innan till jobbet (söndag, tisdag, torsdag) då jag just nu springer måndag onsdag och fredag. Det är ju allt från höga stövlar, kofta, underkläder till yllekappa...
Annars rekommenderas Lundhags T10 och T20 som jag också har och som båda har ett jättebra tjockt rejält höftbälte (i "bubbligt" lättviktsmaterial) som man även lätt kan haka av! (Tyvärr i klassen modell mindre.)
Karin
1983 • Stockholm
#8
3 februari 2010 kl 17:45
Gilla
Fast vad spelar storleken för roll? Väskan har ju kompressionsremmar på alla ledder typ. Jag har inte upplevt att innehållet skumpar utan det är hela väskan rom rör sig. Och det är som sagt höftbältet jag har problem med därför att det inte går att få det att sitta både bekvämt och fast.Tack för tipsen om detta.

Astri, min är också storlek S/M men du kanske menade att du har en annan modell?
Astri F
1978 • Trondheim
#9
3 februari 2010 kl 23:10
Gilla
Jeg husker ikke hvordan modell jeg har.. Jeg er liten og smal, men du er kanskje mindre enn meg..? Uansett fungerte det bra med elastisk bånd rundt mine tidligere sekker. I høst løp jeg med opptil 4 kg. i sekken, og den satt veldig godt!
Stefan Ericsson
1969 • Linköping
#10
4 februari 2010 kl 07:38
Gilla
Jag brukar ha lite svårt att ställa in ryggsäckar så att de passar bra att springa i. Det vanligaste problemet jag har är precis samma som Karin, säcken hasar iväg uppåt och börjar fara omkring. De två tricks jag brukar ta till är först och främst att tjurigt testa, testa och testa. Börja med att dra ut alla band till max och sedan ställa in och sedan dar in allla remmar till max och börja ställa in.
Det andra trixet får jag nästan alltid ta till när ryggan blir tyngre/större. Det är tyvärr så tråkigt så att jag då tvingas ändra löpsteg och tankesätt. Jag brukar tycka om att tänka fort och lätt. Jag vill känna mig som en studsboll men det är inge bra med en tung ryggsäck. I stället vilja flyta fram. Jag förställer mig att jag har ett lite barn i ryggsäcken som vill ha en så behaglig resa som möjligt. Naturligtvis går det lite långsammare men det är ändå alltid bättre träning än inte alls.
Åsa O
1978 • Stockholm
#11
4 februari 2010 kl 09:23
Gilla
Jag tror inte att storleken på säcken egentligen är ett problem. Däremot är det nog större utbud av riktigt välsittande tajta ryggsäckar om man går ner till 15-20 liter.
Agne Ek
1948 • Bergsjö
#12
5 februari 2010 kl 17:18
Gilla
Går det inte fästa ett Kardborrband från Ryggsäcken , med motsvarande fäste på på byxan , har sett någon som hade satt fast en bindel runt grenen.
Som utekläder som barn brukar ha.
Henning Looström
1973 • Lund
#13
5 februari 2010 kl 19:24
Gilla
Om du lastar den riktigt, riktigt tungt hoppar den nog inte så mycket... :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.