Löpning Träning 8 inlägg 2860 visningar

Köpenhamn Marathon och Brolopp

Torbjörn Olsson
1968 • Malmö
#1
28 januari 2010 - 14:29
Gilla
Jag har börjat komma igång med träningen igen efter ett litet vinteruppehåll och har anmält mig till Broloppet. Men, träningen känns så pass bra att jag börjar fundera på ett marathon också, och tidsmässigt känns Köpenhamns marathon lockande. Min fundering nu är om det dels är för tidigt med ett marathon med tanke på var jag är i träningen, och också om det blir för tätt med ett marathon 3 veckor före Broloppet med tanke på att det är mitt första marathon? Jag vill inte dra på mig skador i onödan bara för att jag är ivrig, men samtidigt verkar det kul med dessa större lopp! Jag är en vanlig, något för tung, vardagsmotionär som fått upp suget att springa. Vad tror ni? Hinner jag bli tillräckligt tränad, och hinner jag återhämta mig till Broloppet utan skador?
csaba
1973 • Malmö
#2
28 januari 2010 kl 16:25
Gilla
jag ska springa en mara bara en vecka innan (Stockholm).
Så på 3 veckor hinner jag avverka både Göteborgsvarvet och stockhols maran.

Men jag tror varken du eller jag lär ju slå Personbästa på Broloppet.
men att ta sig igenom blir inte några problem.
Torbjörn Olsson
1968 • Malmö
#3
29 januari 2010 kl 11:15
Gilla
Tack, då satsar jag nog på det. Jag ser visserligen att vi inte är riktigt i samma klass träningsmässigt, men som du säger, det ska nog fungera att ta sig igenom.
1951 • Lund
#4
29 januari 2010 kl 15:20
Gilla
Klart att du klarar det, du är inte så gammal och har bra km-tider på din träning. Men du måste öka på dina långpass efterhand. Själv väljer jag enbart Köpenhamn marathon, ett utsökt bra lopp, eftersom jag är betydligt äldre än vad du är. Behöver mer tid för återhämtning även om jag är bra tränad. Lycka till.
Gay Glans
Torbjörn Olsson
1968 • Malmö
#5
30 januari 2010 kl 23:50
Gilla
Tack för uppmuntran Gay! Just nu försöker jag hitta bra ställe att träna där man inte behöver pulsa alltför mycket i snön. Ser fram emot mitt första marathon och gillar faktiskt långpassen bättre än de korta snabba :)
martin törnebohm
1961 • malmö
#6
31 januari 2010 kl 07:25
Gilla
här är en till som tycker du kan springa båda loppen, det ska jag i varje fall göra....vi verkar ju ha ungefär samma fart dessutom. Jag fokuserar helt på Köpenhamn där jag ska försöka göra ny bästa-tid (under 4h), och tänker sen njuta av Broloppet. Som någon skrev ovan, det är långpassen som är avgörande (själv kör jag mest på löpband för närvarande).
martin
Petra Örlegård
1989 • Malmö
#7
31 januari 2010 kl 12:33
Gilla
Det beror ju på om du bara vill klara maran och broloppet, eller om du även vill slå personbästa i båda.

Jag ska springa både Köpenhamn Maraton och Broloppet och jag siktar på bra tid på båda, men så har jag ju förstås tränat en längre tid samt sprungit Stockholm Maraton och Lidingöloppet tidigare.
Torbjörn Olsson
1968 • Malmö
#8
1 februari 2010 kl 10:01
Gilla
Jag har svårt att "bara" genomföra saker, utan vill alltid sätta nytt personbästa. I detta fallet blir det inte så svårt eftersom det både blir mitt första marathon och halvmarathon ;). Jag är dock inte riktigt vid dina tider än Martin och givetvis ljusår från dina fina tider Petra, men jag kommer att satsa på 1.55 på halvmaran och 4.25 på helmaran. Vet inte hur realistiskt det är, men jag kommer verkligen att satsa på båda loppen, så träningen får bli varierad mellan långpass och fartträning under våren. Lycka till allihop så ses vi kanske på loppen, eller rent av i träningsspåret i Pildammarna eller bokskogen?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.