Löpning Stockholm Marathon 12 inlägg 2680 visningar

Panik, skorna utslitna!

1975 • Växjö
#1
26 maj 2009 - 09:21 (Redigerad 26 maj 2009 - 09:22)
Gilla
Vad gör man. Fick en chock när jag såg mina skor igår. De skulle vara bra mot slitage på utsidan av hälen, det var därför jag köpte dem. Sulan har bara en tiondels milimiter kvar innan den är borta! Använt de 20 gånger , 35 mil, och har därför inte ens tanken att de kunde vara utslitna!!

Vad gör jag? Kanske kan man få ett par nya skor på garantin, men hur bra är det på en skala att springa en mara i helt nya skor??? Inte bra alls!

Inte sant detta.
1987 • Linköping
#2
26 maj 2009 kl 09:29
Gilla
Men det känns inte jobbigt/fel/ont när du springer i dom? Då skulle jag haft dom under tävlingen och sedan försökt få dem reklamerade efteråt. 4,2 mil extra på de tidigare 35 milen (fast alla de var ju inte med utslitna sulor) ska väl förhoppningsvis inte ge några skador/felbelastningar :)
1971 • Nykvarn
#3
26 maj 2009 kl 09:33
Gilla
Nu börjar det ju bli väl sent att testa nya skor, även om jag tycker att man inte ska behöva springa in nya skor. Dock är det ju bra om fötterna har fått vänja sig under åtminstone ett långpass i dem.

Skumt att de verkar så hårt slitna redan, jag skulle i vilket fall som helst gå tillbaka till butiken med dem! Lycka till vad du än bestämmer...
1956 • PARTILLE
#4
26 maj 2009 kl 09:35
Gilla
Du borde kunna få skorna utbytta, fabrikanterna vill ju inte ha dålig PR. Men eftersom Du har ett sådant extremt slitage, tyder det ju på att Du har felaktiga skor. Du borde kanske prova ut ett par nya och visa upp dina gamla samtidigt. Kanske skulle ett inlägg göra susen också. Men om Du hade tänkt att springa långt i Stockholm till helgen, borde dom hålla tycker jag.
1975 • Växjö
#5
26 maj 2009 kl 09:51 Redigerad 26 maj 2009 kl 09:50
Gilla
oj, det var snabba svar. Tack för svaren. Tja de kanske håller? Jag har alltid haft ett sanslöst slitage på utsidan av hälen, har aldrig hittat en sko som hjälper, men jag kunde inte drömma att dessa redan var slitna. resten av sulan ser hel oanvänd ut. . tråkigt till max. Vågar inte ta det sista träningspasset idag som planerat, då slits de ytterligare. Men å andra sidan har jag nåt att skylla på om loppet går dåligt, hehe. Tar dem till butiken idag och hör vad de säger iaf

Stort tack!
Oldboy
1952 • Danderyd
#6
26 maj 2009 kl 09:52
Gilla
Efter maran tycker jag du ska fundera på att förbättra ditt löpsteg! Skor ska inte slitas särskilt mycket på hälen - även om man väljer att landa på hälen (vilket inte är effektivt) så ska ju det största slitaget komma där man har sitt avstamp, allts framtill. Annars har det ju gått åt en massa energi för inbromsning i landningen.
För det akuta problemet skulle jag nog springa i de slitna skorna.
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#7
26 maj 2009 kl 10:07
Gilla
Hur länge ska ett par skor hålla egentligen? Jag minns inte riktigt när jag köpte mina (men det var i somras) och jag har sprungit högt räknat 60 mil i dem. Inte för att de är slut än, nätet börja gå sönder och tyget inuti börjar släppa, men är det normalt slitage eller vad ska de klara?

Det är Puma om det har betydelse, några märken som är kännt bättre?
1975 • Växjö
#8
26 maj 2009 kl 11:14
Gilla
hm, ändra löpsteg? intressant. trodde det var sakdligt att landa mitt på foten. Fast jag är nog för gammal för att ändra på mig. Måste man inte ha experhjälp isf?
mvh
Oldboy
1952 • Danderyd
#9
26 maj 2009 kl 11:57
Gilla
Unge man, jag bytte steg utan experthjälp för två år sedan. Tog ett år med gradvis övergång och hälsenebesvär p g a dåligt tålamod och flitig stryketräning därefter (vilket jag bara gör någon enstaka gång nu, t ex när jag missat ett löppass). Men det var det värt!

Följ länkarna i den här tråden och vidare så får du hjälp: http://www.jogg.se/?sida=forum&subid=6981&searchstr=

När jag för några år sedan kollade ett träningsprogram enligt Pose blev jag mycket skeptisk, tror det gällde att man skulle kicka upp foten snabbt efter avstampet, men det finns ju andra sätt att få till ett kort och rappt steg. Och huvuddragen i hur steget "ska" se ut är nog eliten överens om. Och man vill ju va som de :-)
1975 • Växjö
#10
26 maj 2009 kl 15:11 Redigerad 26 maj 2009 kl 15:16
Gilla
Tack för tipset, det var mkt vänligt.!

Jag fick nya skor i affären. Skaha dem på så mkt som möjligt för att försöka "gå in dem". Lite småförkyld, så jag vet inte om jag vågar springa i dem innan maran. Stressade till mig snuvan tror jag Igen, tack för länken.
Men hur tusan jag ska lära mig det där, det vet i fåglarna, haha. kanske skulle kontaka IFK Växjö och fråga efter experthjälp:)) Hmm, kanske kan ny teknik underlätta min dåliga rygg?? Man vet ju aldrig.
mvh
Oldboy
1952 • Danderyd
#11
26 maj 2009 kl 15:28
Gilla
Va, har du dålig rygg också!?
Då ska du få ett tips till. För fem år sedan fick jag ont i ryggen så fort jag sprang eller åkte skidor en mil eller så. Då hittade jag ett enkelt styrketräningsprogram med tre övningar någonstans. Efter bara två gånger blev jag nästan av med mitt ryggont som sedan försvann helt!

1) Stärk bukmusklerna med "sit-ups" med böjda ben. Man kommer inte mer än kanske 1 dm från golvet med axlarna, men det räcker. 15 ggr.
2) Stärk ryggmusklerna med "sälen": ligg på mage och lyft fötter och huvud-axlar så mycket du kan. 15 ggr.
3) "Hitlers hund": Stå på alla fyra, lyft hö arm och vä ben och sträck dem rakt ut någon sekund. Byt. 15 ggr.
Gör sedan om alltihop.
Första gången kan man börja med 10 ggr och sedan öka. Garanterat träningsvärk i magen och förmodligen skinkor-lår också efter första gången. Det försvinner när man kört några gånger.

Det finns andra program, några är säkert bättre. Jag gillar detta för att det är enkelt och det hjälpte mig. OBS! Man måste stärka både buk- och ryggmuskler, man kan få ont i ryggen av svaga bukmuskler.
1975 • Växjö
#12
26 maj 2009 kl 19:48
Gilla
Hej

jag känner igen de där övningarna. Vill minnas att jag gjorde några av dem på Rygginstituetet för några år sedan.

jag har varit sjukskriven i 5år nu pga av ryggen och dess konsekvenser. Kunde inte andas utan smärta för några år sen. Förlorade hela min förmögenhet, förlorade mitt jobb, rubb och stub, doktorn sa till mig att jag aldrig skulle kunna springa en mara igen (men de hittade inget fel, lustigt nog gav han ändå den kommentaren). Kämpade för mitt liv i fyra års tid, utan att få ersättning, men så i fjol kunde jag helt plötsligt träna lite igen utan allt för stora smärtor, vägde 122kg då, igår vägde jag 72kg, hehe. Sålunda är det extremt viktigt för mig att fixa denna mara, för att bevisa för mig själv och alla andra att : once the champ, always the champ

mvh
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.