Löpning Stockholm Marathon 2 inlägg 3597 visningar

Första (och sista långpasset 2½vecka innan?

Annie F
1981 • Tullinge
#1
6 maj 2009 - 10:16
Gilla
Jag har länge velat fram och tillbaks om jag verkligen ska springa i år. Jag hade ett nästintill totalt träningsuppehåll dec-halva mars men har de senaste veckorna kommit igång igen och känner mig hyfsat stark i kroppen. Men framförallt är jag väldigt, väldigt sugen på att springa...

Problemet är bara att jag inte hunnit få till ett enda riktigt långt pass och vis av erfarenheterna från 2004års lopp när jag totalt sprang in i väggen vid 30km så inser jag att detta är en stor, stor nackdel.

Därför undrar jag nu om ni tror att jag klarar mig på att bara göra ett enda pass över 30km och i sådana fall jogga detta pass på tis eller ons nästa vecka (2½ vecka innan maran). Eller är det för tätt inpå för mig när jag inte har hunnit få till ett endaste pass över 21 km sedan i okt förra året? (springer halvmaran nu på lördag så innan dess går det inte)
Jessica Cedervall
1981 • stockholm
#2
6 maj 2009 kl 11:38
Gilla
Hej Annie!

Jag tror definitivt att ett långpass på över 30 km skulle göra mer skada än nytta så nära inpå, med tanke på att det inte blivit många långpass innan. Det tar ju ett tag för kroppen att återhämta sig. Kanske 25 km kan räcka, även om det mentalt kan vara skönt att gjort ett 30+ pass innan maran?

Mvh Jessica

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.