Löpning Träning 11 inlägg 3647 visningar

Hålla motivationen uppe när målsättningarna spricker

Karin
1983 • Stockholm
#1
15 april 2009 - 21:19
Gilla
Göteborgsvarvet har varit min stora träningssporre sen i höstas. Min första halvmara. Så mycket som jag har tränat senaste året har jag aldrig tränat förut. Jag har heller aldrig varit så frisk som jag har varit senaste året.

Så för några veckor sedan sprang jag Premiärmilen. Det var roligt i ungefär 2 km, sen ville jag bara gå hem. Hela loppet var jättejobbigt. Trots det fick jag en tid och en placering som jag är väldigt stolt över. Ett par timmar efter loppet fick jag dock ont i foten. Troligtvis en överansträngning, men det finns nog tyvärr en liten risk att det kan vara en stressfraktur också.

Jag har inte kunnat springa sen dess, smärtan går inte över. I helgen tvingades jag inse att det inte blir något GV för min del i vår. Även om foten kanske hinner läka så hinner jag inte få till en bra form. Direkt när jag tagit beslitet kändes det skönt för att stressen att komma i halvmaraformen släppte. Sen tvärvände det och jag deppade ihop totalt, all träningsmotivation bara försvann. Jag har ett gäng andra lopp inplanerade i år, men på nåt sätt var det som att det bara var GV som räknades. Det är inte heller vidare motivationshöjande att vara förvisad till en träningsform som man avskyr (träningscykel, jag tvingar upp mig själv på den ett par ggr/vecka för att inte tappa så mycket flås). Till råga på allt började pollensäsongen för två veckor sedan och mina mediciner tycks inte hjälpa alls. Det är lite för mycket på en gång känner jag.

Så snälla ni som orkat läsa ända hit, peppa mig och hjälp mig hitta motivationen igen!
#2
15 april 2009 kl 21:21 Redigerad 15 april 2009 kl 21:22
Detta inlägg har raderats
1981 • Göteborg
#3
15 april 2009 kl 21:22
Gilla
Är det helt kört, el finns det något hopp om varvet, ?ett alt kan vara att köra hård träning alt träning och chansa den 16.
För grunden undervintern försvinner inte bara under 1,5- 2 månader

Jag tror på dig
syns den 16 maj
1971 • Nykvarn
#4
15 april 2009 kl 21:28
Gilla
Karin, anmäl dig genast till höstens stora löparfest i Stockholm - Stockholm Halvmarathon! Du har då hela sommaren framför dig med toppenhärlig löpträning, tänk bara på alla sköna sommarkvällar på någon trevlig runda...

Kanontrevligt arrangemang, trevlig bana och inte alls lika trångt som varvet, jag satte själv halvmarapers där 2007 men kunde tyvärr inte delta 2008. Nu ska det bli av i år igen. Pollenbesvären går väl förhoppningsvis över snart...?
Lycka till!
Mvh
Staffan
Karin
1983 • Stockholm
#5
15 april 2009 kl 22:34
Gilla
Tack för svaren!

@Mikael, jag känner att det är viktigare att foten får den tid den behöver nu så att jag kan komma igång och springa utan avbrott igen snart. Jag är tyvärr en sån som kan prestera mycket mer än jag egentligen är tränad för just för att jag är så tjurskallig och jag är rädd att jag kommer springa sönder mig alldeles om jag inte håller igen här. Jag misstänker dessutom att fot-ontet kan ha med min vikt att göra. Jag ligger på gränsen till övervikt och känner att jag behöver bli av med några kilon, för att minska belastningen på kroppen.

@Staffan, jag har funderat i de banorna så det kanske jag skulle ta och göra. Jag planerar att springa Midnattsloppet och Tjejmilen i augusti men de loppen sporrar mig inte eftersom jag redan springer den sträckan till vardags, Pollenbesvären kommer jag få dras med till midsommar ungefär, för när hasseln är klar (ny allergi för i år tydligen, som om jag inte hade tillräckligt många redan) så kommer björken, och sen kommer gräset...
1964 • Perstorp
#6
16 april 2009 kl 07:18
Gilla
Hej Karin du borde kanske gå och få en diagnos på foten, bra att veta vad som är fel så kanske du kan komma tillbaka snabbare. Tänk positivt istället för
att tro att allt kommer bli sämre.

Mvh Anders.
Annelie L
1980 • uppsala
#7
20 april 2009 kl 10:25
Gilla
Jag har som du problem med allergi och blev även jag väldigt förvånad när allergin kom så tidigt i år. Jag brukar nämligen inte heller vara allergisk mot hassel (så vitt jag kan komma ihåg). För mig är inte heller tabletter, nässpray och ögondroppar tillräckligt, men oftast går det om jag får en kortisonspruta (depot-medrol). Annars är Aerius en tablett som är bra, men den behöver man också recept för. Lycka till med fot och allergi!
Lisa Nicol Lind
1979 • Söderköping
#8
20 april 2009 kl 17:59
Gilla
Karin, jag sitter i precis samma båt men jag har inte tagit (det förmodligen klokaste) beslutet att hoppa över varvet ännu. Tränade som en bäng fram till Februari och körde då ett halvmara i lungt träningstempo som kändes tokbra, så jag tänkte att varvet under 2 timmar inte skulle vara några problem. MEN efter det var det stopp i nästan 2 månader. Både höfter och fötter. Nu har jag börjat så smått igen, men måste erkänna att det inte känns helt bra i foten än.

Jag borde nog hoppa över varvet och sikta på Lidingö eller stockholm halvmara, men det känns så himla trist! Speciellt som jag anmälde mig ihop med min pappa, det skulle bli våran grej liksom.

Men jag fortsätter träna försiktigt de kommande veckorna så får vi se vad beslutet blir dagarna innan.

Fortsätt kämpa Karin! Hitta en ny morot om du måste, men ge inte upp.


Karin
1983 • Stockholm
#9
21 april 2009 kl 17:51
Gilla
Tack för peppningen! :) Jag har tagit det jättelugnt senaste veckan, kört två eller tre pass på träningscykeln (30-50 min) samt promenerat lite, och känslan är mycket bättre nu. Jag ser fram emot att kunna träna igen, men utan att vara sådär frustrerad som jag var innan. Känner inte längre någon smärta i foten när jag går eller böjer på den, men jag ska försöka vänta lite till med att jogga. Allergin har det blivit mycket bättre med, troligtvis för att vädret blev kallare igen och för att medicinen börjat ta. Jag har "hittat" en ny sporrande uppgift, att skaffa rullskidor och börja träna inför nästa års Vasalopp. På så vis kan jag hålla igång med träningen resten av säsongen även om foten fortsätter krångla plus att jag har ett utmanande mål med träningen :)

@Lisa; var rädd om dig. Du har bara en kropp och den ska förhoppningsvis hålla tills du blir gammal. Jag försöker tänka så även om det inte alltid är så lätt. Hellre ett missat lopp än en missad säsong.
csaba
1973 • Malmö
#10
21 april 2009 kl 18:06
Gilla
Karin - jag känner igen mig (angående skador vs. bristande motivation).
Försök hålla igång på något sätt typ. spinning.

jag själv har tappat motivationen lite (är ju inte i form jag har hoppats på), men kan inte låta bli att springa Göteborgsvarvet (även om jag så skulle gå/promenera hälften).
Det är ju sådan löparfest att det går inte vara utan (och så är det ju redan betald).
Tänk på atmosfären, publiken, sportmässan och allt annat runt omkring och gör det bästa av situationen och så blir du kanske mer motiverad. (så länge du fortfarande inte har skador eller blir värre).
Karin
1983 • Stockholm
#11
6 maj 2009 kl 14:11
Gilla
En liten uppdatering. Hade som mål att börja jogga igång igen förrförra helgen. Torsdagen innan blev jag sjuk, nån slags vaga influensaliknande symptom. Nåväl, de gick över ganska snabbt, och på tisdagen förra veckan började jag jogga. Joggade några korta långsamma pass förra veckan samt gick några gånger på F&S gympa. Det kändes inte som att jag hade vilat en månad, nästan all styrka och kondition finns kvar. Och roligt var det också :) Imorgon var det tänkt att jag ska testa foten på riktigt, ska springa en liten stafett med jobbet. Så vad händer - jo nu sitter jag här med influensasymptom (ledvärk som alvedon inte biter på, öm hud och hårbotten) IGEN! Suck. Hur som helst, motivationen har återvänt och jag är jätteglad för det.

Startplatsen till GV är såld till en halvbekant som jag tror springer ganska snabbt, så förhoppningsvis får jag en schyst startplats nästa år :) Jag ska åka ner ändå, och träffa familj och vänner, och jag är säker på att det blir en jättebra helg trots att jag inte kan delta själv :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.