Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 411 visningar

Adidas Adizero Adios Pro 3 - herr/dam/unisex

1991 • Norrköping
#1
10 april 2024 - 10:04
Gilla
Hej, är det någon som vet vad skillnaden är mellan herr och unisex? Jag satt och skulle klicka hem ett par av denna modell och noterade att herr/dam var en nyhet. Innebär det att skon jag köpte i fjol i april sannolikt var unisex? Om det är så så tänker jag att jag väljer unisex då jag inte hade något att anmärka på gällande den skon.

Jag har inte hittat någon info kring detta.
1991 • Norrköping
#2
10 april 2024 kl 10:19
Gilla
Jag testade att googla på engelska och fick lite svar. Skilladerna verkar vara minimala. Vissa vill hävda att det enda som skiljer herr och unisex är att herr är dyrare och har andra färger. Några menar att ovandelen är mjukare på herr.

Jag har ingen aning om skon jag köpte i fjol är herr eller unisex men skulle jag betta så är det på unisex.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#3
10 april 2024 kl 10:27
Gilla
Vissa skor har bara olika storlekar, vissa har faktiskt olika passform.

Vaporfly 2 tex så är herr US9, samma om dam US10,5 tydligen.

Men asics dom säger så här:

"ASICS women''s shoes are shaped differently and feature a narrower last. A gender-specific last dramatically improves fit for female runners and prevents problems like heel slippage. Women tend to be lighter than men."

Det ä en djungel :)
1991 • Norrköping
#4
10 april 2024 kl 10:40
1 Gilla
Yes! Skulle det i mitt fall röra sig om olika passform så är det ju en stor grej, då skulle jag vilja spela säkert och köpa den modell jag köpte i fjol. Nu verkar det vara oerhört små skillnader mellan herr och unisex om ens några, då är det väl bara att köpa den färg man gillar bäst. Skiljer bara 100 kr. Har mailat Löplabbet och frågat och hoppas att någon på Jogg har lite svar om just Adios Pro 3.
1991 • Norrköping
#5
10 april 2024 kl 16:05
3 Gilla
Fick svar från Löplabbet:

"

Hej Marcus!



Vad kul att du är intresserad av att köpa nya Adios Pro 3. Bra fråga! Till den här vårsäsongen släppte Adidas en dammodell som är lite smalare vid hälen och tightare runt foten. Herrmodellen är precis samma som Unisex förra säsongen så du kan köpa antingen Herr eller Unisex om du vill ha samma passform som tidigare. Herrmodellen är egentligen fortfarande Unisex och kommer i damstorlekar.



Hoppas detta hjälper dig och lycka till med Löpningen!"

Så summa summarum: det enda som skiljer herr från unisex är färgen :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.