Löpning Kom igång 3 inlägg 2748 visningar

BPM kalkylator

1985 • Veberöd
#1
12 januari 2009 - 13:39
Gilla
Hej !

Finns det någon bra sida där man kan se och följa sin form...
Dvs hur man förbättras efter träningen så att säga...
jag vet att konditionsportalen.se har lite sånt men... annars känner jag inte till någon ?

Tacksam för svar
1969 • Sala
#2
12 januari 2009 kl 16:11
Gilla
Jag tycker väl att man ser det här på jogg.se. Om du jämför olika träningspass så ser du ju hur du förbättrats. Jag har exempelvis en kilometerrunda som jag springer 8 varv med samma puls. Den springer jag lite då och då för att se om tiden blir bättre, trots samma puls. Däremot finns det väl inga direkta behov av att föra statistik över vikten, men om det känns som om det är av stor VIKT så kan man ju skriva vikten i sin presentation och lägga till en ny vikt varje månad. På samma sätt kan man skriva sin vilopuls.

Men jag minns så bra vilken vilopuls och vikt jag haft under det senaste året och åren att jag inte tycker att jag behöver skriva ner det. Är det inte så även för dig? Jag har gått ner från 103 till 93 på ett halvår och sedan upp lite igen över jul och nyår. Min vilopuls har sjunkit från 70 till 45 på två år. Inte heller det har jag nedskrivet.

Kort sagt: skriv ner träningsresultat med puls och se till att springa med samma puls och sträcka någon gång i bland, så ser du din konditionsförbättring. Du kan även kolla hur dina intervalltider förbättras, om du skriver in dem här på jogg.se.
1985 • Veberöd
#3
12 januari 2009 kl 16:14
Gilla
Du har nog rätt - jag är så peppad att börja nu efter ett långt uppehåll att jag vill ha koll på alla verktyg som finns tillhands. Det första jag ska göra är att köpa mig en bra pulsmätare! får googla lite på en sån :)

Tack Mårten
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.