Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 927 visningar

Dra i benet

1985 • -
#1
23 mars 2020 - 23:19 (Redigerad 23 mars 2020 - 23:26)
Gilla 
Hejsan!

Nyfiken på en åkomma som jag dragits med en period. Fler måste ju lida av det men jag hittar inte så mycket info på det. Låt mig försöka förklara.

Har haft lite problem med ljumsken i vänster ben. Det har liksom alltid känts som att något är låst inuti benet. I BENET. Står jag på ett ben kan det sticka till lite inuti ljumsken/höften när jag går ner på ett ben så att säga. Bara i vänster, ingen smärta i höger.

La mig på golvet i dag och slappnade av i båda benen. Bad min bror att först dra i högerbenet mot sig medan jag slappnade av. Kände ingenting. Ingen smärta. Däremot i vänstra benet när han drog i det medan jag slappnade av. Då kända jag av en smärta i benet, i ljumsken/uppe i höften. Typ som att jag ville att det skulle knaka till så det stabiliserades när det drogs ut. Men jag/vi vågade inte eftersom ingen av oss direkt vet vad vi håller på med :) Vill inte slita sönder något.

Vill läsa mer om detta och veta huruvida det vore bra att gå till en naprapat för detta. För att liksom dra ut benet så det knakar till rejält och allt blir frid och fröjd.

Någon som vet vad jag pratar om här?

Mvh
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
23 mars 2020 - 23:39
Gilla 
Det brukar vara rätt att låta ett proffs känna på kroppen när den bråkar med en! Inte alls säkert att en naprapat skulle dra i benet, hen kanske får en helt annan bild av orsaken till dina besvär!
Jörgen Konstenius
1969 • Västerhaninge
#3
24 mars 2020 - 09:51
1 Gilla 
Håller med Oldboy. Dumt att gissa själv, utan besök en naprapat för diagnos.
Drogs själv med återkommande vadproblem i höger vad. Grundade sig i en rejäl bristning i den nedre vadmuskeln när jag spelade innebandy.
Jag sökte ingen vård för det, utan det blev med tiden bättre. Dock hade jag ofta känningar i just höger vad åren efter det. Inför maran 2018 drog jag upp samma skada i höger vad i ett lopp.
Gick då till en erkänt duktig naprapat som stötvågsbehandlade området, men också såg att jag var sne i höften. Det gjorde att mina ben inte var lika långa när jag låg på mage. Han knäckte till mig i höften och sedan såg det direkt bättre ut.
Nu hade min vadskada inte med din höftkänning att göra, detta bara för att visa på att naprapaten kan se saker som vi inte själva tänker på.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.