Löpning Tävlingar & Motionslopp / Kullamannen Dödens Zon 6 inlägg 2447 visningar

Stavar på Kullamannen Dödens Zon

Stefan Lundström
1978 • Sköndal
#1
18 oktober 2019 - 21:49 (Redigerad 18 oktober 2019 - 21:51)
Gilla 
Jag har försökt att läsa i race reports och titta på bilder hur terängen är för att veta om jag ska använda stavar på Kullamannen Dubbeldöden (2xdödens zon).

I race reports nämns inte stavar. Bilder från starterna så ser det inte heller ut som att många använder stavar. I bilder från loppet visas stora stenar längs vattnet där man kan glömma stavar. Men andra bilder visar branta stigar som stavar skulle vara bra att köra med. Det pratas också om att det är så brant att man går på alla fyra ibland.

Är det någon som har erfarenhet?

Jag var ute och gick i skidbacke idag och testa med och utan stavar. Det är betydligt lättare med stavar speciellt när man är trött.
Henrik Ortman
1974 • Salbohed
#2
20 oktober 2019 - 07:47
1 Gilla 
Stavar eller inte är en smaksak. Det var länge sedan jag sprang på Kullaberg men nog kan det vara bra med stavar i dessa backar. Är det blött och lerigt har du ännu större användning för stavarna.
Har du ett par stavar som går att fälla ihop och även möjlighet att fästa dem på löpvästen så har man händerna fria och sedan kan man plocka fram när de behövs.
Stefan Lundström
1978 • Sköndal
#3
20 oktober 2019 - 09:28
Gilla 
Jag har ett par Black Diamon Carbon FLZ Z-Poles som både är lätta och går att fälla ihop nog att få plats med i ryggsäcken.

Efter att ha hittat en film om kullamannen så ser man att det är många branta sektioner där stavar kan komma väl till pass.
#4
20 oktober 2019 - 10:36
Gilla 
Jag har bara sprungit ett varv och det är nog för kort för stavar men det finns ju åtminstone två rejäla backar ganska tidigt på norrsidan som är både långa och branta och sen finns det ju en hel del lite mindre jobbiga backar.

Jag tror inte att jag såg så många som sprang dubbeldöden med stavar. Iaf inte på första varvet.
hxman
1976 • Skåne
#5
20 oktober 2019 - 17:28 Redigerad 20 oktober 2019 - 17:28
Gilla 
Min ödmjuka åsikt: för korta backar för att hålla på att strula med att plocka upp och ner stavar
Stefan Lundström
1978 • Sköndal
#6
15 november 2019 - 21:01
1 Gilla 
Jag sprang med stavarna när det kom till kritan. Det kändes mycket bra och det var lätt att gå om folk i uppförsbackarna samt att benen inte fick så mycket belastning. Det tar tid att fälla in och ut stavarna, så resultatet var att jag tog upp dem en gång och sen sprang med dem i handen när det var platt/nedför.

Som banan var i år är det lite backigt första 2-3km i skogen, sen något plattare ett par kilometer. Efter en strandsträcka så börjar backarna som löser av varandra fram till fyren ungefär. Där man får 3-4 relativt platta kilometer. Där la jag ned stavarna sista varvet.

Skulle jag sprungit ett varv skulle jag absolut inte haft stavarna. Men två varv kändes det som ett bra val.

Det blir lite stökigt att ta ur saker ur ryggan när man också ska bära ett par stavar i handen. Till nästa lopp ska jag ha en ryggsäck med fler fickor fram så man inte måste ta av den.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.