Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 2839 visningar

Problem med GPS på min 405:a

1966 • Sköndal
#1
26 december 2008 - 15:47
Gilla
Hej!
När jag springer med min forerunner 405 så kommer ibland dessa staplar upp som visar styrkan/noggranhet hos satelliterna. Staplarna pluppar upp och ned och klockan börjar också pipa (mycket irriterande). Då jag vill ha tid/sträcka/ på displayen så är det så irriterande att detta då och då dyker upp istället.
I bland har jag fått bort det genom att klicka på training på boetten men i bland kan jag trycka hur mycket som helst men det går inte bort.

Likaså kan den där kompassbilden komma upp mitt i en runda och tror det står Gå till plats också den är svår att få bort....

Mina rundor sparas ju i alla fall (som tur är) så att jag kan ju se allt sen på datorn men jag vill ju förstårs kunna följa det även på själva passet.

Är det så att jag kommit åt ngn knapp under träningspasset eller kan det vara nåt jag har inställt på klockan.
Någon som vet?

Och när jag ändå undrar så mycket kanske ngn också vet hur jag ska se återstående batteritiden. Vart klickar jag då?

Hälsningar Kicki


Jerry Nordgren
1966 • Björkhagen, Johanneshov
#2
26 december 2008 kl 15:54
Gilla

Brukar låsa touchringen under tiden jag springer. Man kommer åt den med svettiga kläder och handskar har jag märkt. Tyvärr är touchringen lite känslig men det finns även justeringsnivå för den.

Kompassnålen får du bort genom att trycka på lap/reset.

Jogga lugnt
Mattias
1974 • jönköping
#3
26 december 2008 kl 16:24
Gilla
Batteri tiden ser jag genom ett tryck på boetten.
1966 • Sköndal
#4
26 december 2008 kl 16:51
Gilla
Hej Jerry!
Okej, så jag låser den då efter jag startat tidtagningen, jag har provat att låsa den ngn gång men då stannade jag tiden men det var väl mina klumpiga fingrar som inte var synkroniserade:-)

Jaha ska man trycka ned lap/reset det blir väl då också registrerat som en varvtid? Det gör väl i och för sig inte så mycket, bättre att få bort den där kompassnålen och få den info man vill ha synlig på displayen.

Jodå, det går alldeles för lugnt:-)
1966 • Sköndal
#5
26 december 2008 kl 16:53
Gilla
Hej Mattias!
vart på boetten trycker du då? Om jag klickar på den så kommer jag bara till repsektive meny dvs. GPS, meny, time/date eller training......
Mattias
1974 • jönköping
#6
26 december 2008 kl 17:03
Gilla
Hej!
Tryck 1 gång mellan menyerna.

Jerry Nordgren
1966 • Björkhagen, Johanneshov
#7
26 december 2008 kl 17:10
Gilla
Hej Kicki,
Yes, har också slagit från tidtagningen när jag försökt låsa boettringen i farten..
Man kan ställa in en rullande meny på klockan med de data man vill medan man springer. Jag har inte gjort utan nöjer med mig fart, längd och tidtagning, pulsdatan brukar jag ögna på efteråt.
Brukar vara irriterande att den hänger sig när det är fuktigt, har fått starta om klockan några gånger under den tid jag haft den.

Just tygkanterna på ärmen och löphandskarna kommer åt boettringen när man springer, har inte behövt låsa klockan tidigare när det var varmare ute och inte behövde klä på sig så dj*´ligt.

Den stora tråden om 405:an, massor av matnyttigt från kunniga här på jogg.se http://www.jogg.se/default.asp?sida=forum&subid=4959&searchstr=
Mattias
1974 • jönköping
#8
26 december 2008 kl 17:31
Gilla
Tror du trycker för länge på boetten,testade nu en snabb tryckning varsomhelst då kom batteritid fram.
1966 • Sköndal
#9
26 december 2008 kl 18:51
Gilla
Hej Jerry,
Jo jag har rullande så att även pulsen kommer upp, tycker så här i början i alla fall att det är lite skoj att se den också.
Klockan funkar bra förutom detta jag skrev om, men det beror nog på som du skriver att jackan kommit åt ( och då är det ju just där vid GPS funktionerna den tryckt till). Och så tycker jag ju att boetten är jäkligt trög ibland och inte svarar men kan vara jag som trycker på fel sätt också....

Tack för tipsen med länken ska gå in och titta, det är mycket att lära sig med klockan. Men det är kanon att springa med den, har blivit lite snabbare sen jag skaffade den, man håller ju ett litet öga på tiden under rundorna:-)
1966 • Sköndal
#10
26 december 2008 kl 18:54
Gilla
Hej Mattias!

TACK, det funkar! Jag har tryckt för länge ska precis som du skriver bara vara en lätt touche. Superbra, vilken koll jag börjar få:-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.