Löpning Övrigt 7 inlägg 6477 visningar

Vasst grus skär sönder mina skor

1981 • Skövde
#1
22 januari 2019 - 10:34
Gilla
Hej, sedan jag flyttade till Skövde har jag fått problem vintertid med att gruset som läggs för att undvika halt väglag skär sönder skorna och hamnar som vassa knivar inne i min sko. Ofta blir det bara lite obehagligt då innersula stoppar något. Men ibland går det hål i huden. Någon som har haft samma problem och hanterat det på något bra vis?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
22 januari 2019 kl 12:29
1 Gilla
Återkommande problem. Rensa sulan efter varje pass och laga alla hål med Lisle eller Casco Marin&Teknik som heter nåt annat nu Liquisole försökte jag skriva på mobilen
1965 • Täby
#3
22 januari 2019 kl 12:58
Gilla
Kolla också skotypen. Dvs hur mycket naket skum (EVA eller liknande) kontra gummi har du. Grus äter sig ju rätt in i skummet. För gummi så varierar det både på blandningen och mönstringen. Mina erfarenheter.
Ribban
1968 • Åkersberga
#4
22 januari 2019 kl 14:49
Gilla
Krossad sprängsten är ett gissel. Sedan kommunerna, för några år sedan, bytte ut grus mot krossad sprängsten har jag fått åtskilliga skor förstörda. Off topic: Svåra stenskott på bilen sker otroligt mycket oftare nu än förr, De som cyklar får punktering oftare nu än när halkbekämpningen bestod av grus. Hundarnas tassar tar också stryk.

Mitt tips är som Tibor säger: kolla vad du har för sulor. Jag håller på att byta ut min Hokasamling, som alla har eländigt svampig sula mot underlaget, mot bl.a. Adidas Adizero Boston och liknande skor, som har tåligare sula. Skor med låg vikt verkar ha så gott som enbart EVA-sula, eller liknande, som enda skydd mot underlaget.
Raz
1977 • Örebro
#5
22 januari 2019 kl 14:56
Gilla
Som Oldboy skriver. Liquisole numera Rubberfix från Casco. Finns nån billighetsvariant på Biltema. Ett TUNT lager på alla exponerade EVA-delar under sulan. MEN först efter en runda eller två pga de brukar vara behandlade/glatta så det fäster inte lika bra på oanvända. Sedan: Problem solved. Mvh Springer helst i racerskor.
1965 • Täby
#6
22 januari 2019 kl 20:48
Gilla
Men samtidigt kan ju det där EVA skummet vara oerhört värdefullt:

I skogen på blöta stenar och rötter. Ska man springa huvudsakligen asfalt men har ett antal km på småstigar också så är min erfarenhet att EVA är kanske det bästa underlaget. Inte kul att trampa nån mil asfalt i terrängskor. (And don't get me startat about doot-to-trail shoes - I loathe them!)

På packade snö/is. Jag körde långpass för en dryg vecka sen med en kompis som är allergisk, typ, mot ljudet av metalldubb. Provade några varianter ute på garageinfarten och EVA var överlägset kontra traditionella gummisulor.

Jag har två par "EVA-skor" som jag aldrig skulle byta bort. Båda Skechers, lustigt nog (GoMeb Speed och GoRun).
1981 • Skövde
#7
23 januari 2019 kl 09:13 Redigerad 23 januari 2019 kl 09:13
Gilla
Tack för tipsen!

Kommer testa att behandla skorna och hoppas att det löser sig. Annars får jag leta efter nya skor.

Stort tack!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.