Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 3162 visningar

Apple Watch & Strava

1972 • Malmö
#1
11 oktober 2018 - 20:48
Gilla 
Hej, har en Apple Watch 1 som jag provat med olika appar för att ha lite koll på hur det går på mina olika rundor. Använde först Runkeeper men insåg att den ofta mätte mina rundor helt fel i förhållande till Eniro Kartor m fl om jag mätte faktiskt rundor med deras mätverktyg. Provade istället med Strava som verkad mkt exakt första veckorna och funderade inte så mkt mer på det under ett par år. När jag börjar springa så sätter jag igång Strava på klockan. När jag sprungit klart stänger jag av den med ett getöga på ungefär vad det tog och springa en given sträcka, säg 10 km. Väl hemma så kollar jag i min Iphone hur det gick mera precis och då verkar det som att Stravas app i mobilen kapar någon minut eller två från vad klocka sade när jag stoppade mätningen. Säg att jag jag stannar klockan på 1 h 7 min blankt och sedan säger appen i mobilen att rundan tog 1h 5 min 35 sek. Och detta verkar ske systematiskt, tiden ändras från "stoppet" på klockan till vad app:en i mobilen säger att rundan tog. (Apple Watch 1 har ingen egen GPS, den använder mobilens) någon som vet vad som händer med de typiskt ngt snabbare tiderna som redovisas i mobilen?
1954 • Falun
#2
11 oktober 2018 - 21:19
Gilla 
Kan ju vara att den tiden Strava visar tydligast är "Moving time", till skillnad från Elapsed time. Jag är dock inte helt säker på hur de definierar "Moving".
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#3
12 oktober 2018 - 07:14
Gilla 
Om man tittar på rundan i Strava på PCn via web browser så listar dom överst Moving time, på raden under Elapsed time. När Strava bearbetar din data så har dom en algoritm som tycker att du stått still 1 min 25 sek under din runda. Många har klagat på Stravas webforum att denna algoritm ibland ger helt fel resultat, men tydligen varierar felen beroende på vilken klocka man använder för att spela in sin runda
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#4
12 oktober 2018 - 10:16
Gilla 
Jag kör Strava på iPhone lite då och då och om man har auto-pause på så har jag märkt att den även är känslig för hur telefonens accelerometer beter sig. Tar man upp telefonen och tittar på den medan man springer kan den uppleva att man pausar för att man håller den relativt still.
1972 • Malmö
#5
13 oktober 2018 - 14:13
Gilla 
Hmm, det lär nog fortsätta. Tack för svar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.