Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 5056 visningar

Samling Distance A3 (eller annan 4-5mm drop väg/asfaltsko som är hyfsat minimal)

Joakim N
1983 • Ängelholm
#1
16 oktober 2016 - 11:06
Gilla 
Hejsan, verkar som det är erbjudande på Salming distance A3 de verkar hyfsat minimala om man ser på dem men någon som har erfarenhet av dessa och kan rekommendera?

Springer vanligtvis i NB Minimus Zero ( 0-drop) för kortare sträckor och NB 10 Road V3 (4mm drop)och skulle behövs en ersättare till de senare eftersom kvalitén (trots att den är skön) är riktigt dålig och jag har slitit ut två par på mindre än ett år.

Har även tittat på Inov-8 Road X-TREME om någon har erfarenhet av dessa eller annan liknande sko.
1971 • Nykvarn
#2
16 oktober 2016 - 12:40
Gilla 
Jag kan bara rekommendera Salming Distance, det är min vanligaste distansträningssko och jag är inne på mitt tredje par. Skon är tillräckligt lätt för att springa fort, tillräckligt dämpad för att springa långt för en mer van löpare, väldigt allround och löpglad. En klart skönare och roligare sko att springa i än t ex populära Adidas Adizero Boston, enligt mig.

De är dessutom av bra kvalité, mitt första par har gått 150 mil och är fortfarande hyggligt fräscha.

Ska tillägga för tydlighetens skull att jag ibland får skor av Salming som en del i mitt flitiga bloggande men det påverkar inte mina åsikter, Distance är en väldigt bra löparsko! Har även deras Race-modell, däremot är jag inte speciellt förtjust i mellanmodellen Speed, där tycker jag det finns bättre alternativ!
Joakim N
1983 • Ängelholm
#3
17 oktober 2016 - 20:09
Gilla 
Tack för utlåtandet, jag har tittat vidare på Salmings varianter och distance verkar vara deras mest dämpande variant. Ser att det även finns Speed och där möjligen snarare Race verkar vara lämpligq kandidater.

Hur känner du själv med Race, är det en sko man kan ta på halvmara sträckor eller är de allt för minimala? (allt är så klart individuellt beroende på vad man är van vid men vore kul med en åsikt)

Kanske bara att åka och prova ett par av varje och se hur det känns helt enkelt.
Marcus Blomberg
1981 • Falun
#4
18 oktober 2016 - 08:18
Gilla 
Jag har sprungit i inov-8 road-x 233. gillar verkligen den. bredsula, sulan är väldigt responsiv. vet dock inte om den finns kvar i samma utförande, kanske har dom gjort om den lite?
1971 • Nykvarn
#5
18 oktober 2016 - 08:27
Gilla 
#3 Förra året kom även Salming ut med en tyngre, mer dämpad sko men med bibehållet lågt drop, Salming Miles. Det är förmodligen inte vad du letar efter...

Jag skulle själv tveka att springa halvmara på asfalt i Race. Det skulle förmodligen gå men jag skulle nog vara rätt sliten efteråt. Jag har sprungit halvmara i en lika lätt sko, New Balance RC1600 men den är klart mjukare än Salming Race. För mig gör sig Salming Race bäst på bana och på distanser på asfalt upp till milen.
1976 • Lillehammer
#6
18 oktober 2016 - 08:42
Gilla 
Jeg har løpt både med Road X-treme 233 og 220 og har vært godt fornøyd med begge. 220 passer meg nok best, siden den har en bredere tåboks. Jeg bruker dem mest til kjappe økter på en miks av asfalt og grus. Sko med god kvalitet, ikke noen unormal slitasje i løpet av sommeren. Jeg vil nok vurdere å bruke 220 på Ecotrail Oslo neste år (45 km), det er en løype med mest grus og litt asfalt.
Joakim N
1983 • Ängelholm
#7
20 oktober 2016 - 08:19
Gilla 
Sprang förbi en butik och provade skor på vägen hem från jobbet häromdagen. De hade bara Salmin Distance så provade ett par, de verkade sitta bra och känns överlag väldigt lätta så blir nog att beställa ett par Speed och se hur de funkar.

Angående inov-8, har även tittat närmare på deras road varianter tidigare (220 samt 250) men har svårt att hitta min storlek ute på nätet i de modellerna.

Är imponerad av deras Terraclaw 220 och sugen på ett par efter att ha provat en bekants skor vilket skulle båda gott för resten av deras skor. Har dock ingen riktig anledning att köpa nya eftersom jag är nöjd med Salomon Sense Ultra.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.