Löpning Övrigt 6 inlägg 1951 visningar

Löparglädje över uppnådda mål

1971 • Nykvarn
#1
22 oktober 2008 - 16:55 (Redigerad 22 oktober 2008 - 16:57)
Gilla
VIll bara dela med mig av lite löpglädje. Denna vecka (nu på söndag) når jag mitt mål för året - 1000 löpta kilometer - Glädje!! Löpningen nu resten av året är nu bara bonus!!

Jag har sprungit i perioder i många år men regelbundet/utan avbrott sedan december -06 nu. 100 mil/år är visserligen inte mycket att skryta med jämfört med vissa duktiga löpare här på forumet, men för mig som heltidsarbetande 3-barnsfar som är lyckligt gift med en fru som också vill träna ibland är det stort att få in detta i kalendern!!! Jag tränar 2-3 ggr i veckan.

Årets löparhöjdpunkt för mig var debuten i Stockholm marathon på 3:41:44, plats 2156 med 50 mil i benen för året och endast 7 långpass över 20 km. Det gav blodad tand och nästa år vill jag under 3:30. Höjdpunkten totalt sedan jag började springa regelbundet är Stockholm halvmarathon 2007 på 1:32:59 (4:23 i snitt-tempo) där det inte ens kände speciellt jobbigt!! 1:30 på halvmaran har sedan dess varit ett givet mål, får se om det kan infrias 2009...

Nu går vi mot höst och det känns ibland tyngre att ge sig ut i mörkret och fukten på vardagskvällarna. Då känns det gott att tänka tillbaka på året, t ex på de 250 sista metrarna på Stockholms stadions löparbanor på maran...leende.

Ville inget särskilt med denna tråd än att dela med mig av lite löparglädje som sagt. Säkert finns det många andra som kan inspirera genom att dela med er av uppnådda mål och höjdpunkter för året!
Löparhälsningar,
Staffan
1976 • Nyköping
#2
22 oktober 2008 kl 17:13
Gilla
Det är kul att höra hur lika vi tänker vi (löpare/joggare). Jag har nog i stort sätt samma mål och samma tider som du. Även jag trebarnsfar med lite tid. Visst är det härligt med minnen av bara ben och solvärme på hjässan och visst plockar man fram stockholmmaran ur minnet men är inte igentligen den finaste tiden för löpning nu. En tidig höstmorgon när solen precis orkar över trädtopparna och luften är kall, fuktig och 100 nyanser av grön och brun gör att man inte vill vända hem.

Finns det igentligen dåliga löpdagar?
1971 • Nykvarn
#3
22 oktober 2008 kl 17:38
Gilla
Hej Jonas, håller med om att den tidiga hösten fram till nu är härlig med färgerna och bra temperatur. Jag ger mig dock nästan aldrig ut på några morgonpass (även om många förordar det) så regniga mörka november är inte min favorit. Men visst, när man väl kommit ut brukar det inte vara så illa som när man är hemma och tittar ut... Om vi skulle ordna en omröstning om bästa löpmånad så skulle nog april, maj eller september få min röst.
Colm O Callaghan
1973 • Huddinge
#4
22 oktober 2008 kl 19:52
Gilla
Rolig läsning killar. Känslan att komma i mål på en marathon är alltid fantastisk. När du har gjort en marathon kan ingen ta det ifrån dig - då är man en marathonlöpare och man ska vara stolt över det. Staffan - du kommer säkert att slå 3:30 - det är bara några minuter att kapa från din tid. Lycka till med det.
Jag håller med Jonas också att det är en fantastisk tid nu att springa men varje årstid har sin förtjusning. Själv hittar jag löparglädje oftast när jag är ute tidigt i skogen (oavsett årstiden) innan de flesta har vaknat. När jag känner mig frisk och lätt i kroppen och kan njuta av naturen och att jag flyter på genom skogen - så skönt. Det är en annan sorts glädje än målgången i en marathon men också en underbar känsla.
Och när det gäller vädret så tänker jag oftast på det här sättet. Man ängrar sig oftast när man bestämmer sig för att stanna hemma och inte springa men aldrig när man tar sig ur dörren för en löprunda.De första 10 minuter kan vara obehagliga men sedan blir allting bättre. Jag borde lägga till att jag kommer från irland där det regnar ganska mycket - man har inget val än att springa när det regnar :)

Lycka till med din löpning guys.
Bernhard Eriksson
1961 • Huddinge
#5
22 oktober 2008 kl 21:10
Gilla
Idag vid 18-tiden; Solen hade just gått ned, svalt, klart i luften, lite fuktigt, skönt meditativt lågpulstempo i lätt nedförsbacke, möter en annan löpare som hälsar med ett glatt Hejhej, lite längre fram står två rådjur blick stilla framför mig. Och så tänkte jag plötsligt: vilket mirakel det är att få vara frisk och kunna springa en mil. Och började gråta av lycka. Är det det som är "runners high"?
1977 • Falkenberg
#6
22 oktober 2008 kl 23:50 Redigerad 23 oktober 2008 kl 00:21
Gilla
Håller fullständigt med visst är det ett mirakel att få vara frisk och kunna springa en mil!!

Njut av livet varje dag det går inte i repris.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.