Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3400 visningar

Ont i bröstet

Hilda Ralsmark
1985 • Lund
#1
20 oktober 2008 - 02:44
Gilla
Hej!

Nu har jag precis sprungit min första halvmaraton och är supernöjd över att ha klarat det...men en liten sak oroar mig. Efter 11 km stack det till rejält i vänster bröst och det kändes verkligen som om hjärtat slog ur takt under ett kort ögonblick. Jag fick ont i bröstet, slutade direkt att springa men kunde fortsätta en stund senare. Jag är en ung tjej på 23 år och borde inte ha något problem med hjärtat, men borde jag kolla upp det? Ngt liknande har hänt de två senaste träningarna men inte gjort mig så här orolig för då gjorde det bara lite ont och jag kände inte av samma sak med hjärtat.

tacksam för svar,
mvh

Hilda
1984 • Vejbystrand
#2
20 oktober 2008 kl 06:03
Gilla
Först och främst, bröstsmärtor bör alltid kollas upp! om inte annat för att lugna sig själv. Jag upplevde samma sak under en period förra året, och pulsklockan skvallrade om att pulsen verkligen slog ojämnt. Har nu gjort diverse undersökningar, gått med EKG-mätare ett dygn men inget onormalt har påträffats, mer än en väldigt låg vilopuls:) En viss ojämnthet i hjärtrytm är normalt, men som sagt, ett fall är inte ett annat likt och du bör absolut få det kollat! Fick förklaringen att bröstsmärtorna antagligen var stresselaterade.

Hoppas det löser sig!
1981 • Göteborg
#3
20 oktober 2008 kl 11:21
Gilla
Ta det på största allvar.

När jag sprang stockholm marathon för 3 år sedan, gav jag upp efter 2,8 mil pga av ont i hjärtat.
Läkarna tog mig på allvar, gjorde alla slags möjliga EKG tester. Allting var normalt, är glad att JAG SJÄLV tog det på allvar.
Tycker du ska ta det på allvar, så du vet att din kropp fungerar som den ska. Så du inte springer och är orolig

mvh
Annelie L
1980 • uppsala
#4
20 oktober 2008 kl 22:11
Gilla
Kolla upp det. Även om man är ung kan man ha problem med hjärtat (och det kan ju gå att behandla). Nu behöver det inte vara något allvarligt, men som sagt, lika bra att kolla upp det.
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#5
21 oktober 2008 kl 09:01
Gilla
Det är klart du ska kolla upp nåt du är orolig för, tips är ju att ringa sjukvårdsupplysningen.
Dock är inte hugg/stick till vänster i bröstet symtom på hjärtsjukdom.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.