Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 10527 visningar

Peroneus brevis? Köra på eller vila?

Lisa Wahman
1974 • Örebro
#1
20 maj 2016 - 20:44
Gilla
Laddat hårt för att ev klara av att springa mitt livs första maraton (Sthlm). Tränat på med några få avbrott för flunsa. Sen en dryg månad tillbaka konstig smärta utsida fot som jag (enligt egen diagnos) tror skulle kunna vara peroneus brevis som spökar. Alternativt cuboide syndrome. Oftast mest ont på morgonen, stelhet osv. Vid löpning mest ont i början av passet. Efter långpass ondare dagen efter men annat håller det sig på samma smärtnivå. Lite brännande känsla i vardagen. Tidigare problem med hälsena på samma fot (höger)Så frågan är - våga köra på, vila eller rehaba? rädd för att inte våga starta om det blir vila nu...
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
20 maj 2016 kl 23:27
1 Gilla
Träna balans- och styrkeövningar och undvik att mängdträna på hårt underlag. Om smärtan inte ökar bör du kunna träna på. Har du möjlighet att byta ut några löppass mot cykel kan du avlasta foten. Om du får ökad smärta bör du kolla med läkare eller sjukgymnast.
Lisa Wahman
1974 • Örebro
#3
25 maj 2016 kl 10:25
Gilla
Tack Lars! Körde 26 km i lördags och 8 km fart utan känningar igår. Ser ljust ut med andra ord. Nu är det bara motivationen och pepp som behövs för att våga starta - foten lär jag inte kunna skylla på :) Men runt ska jag väl komma ;)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.