Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 13456 visningar

Någon med erfarenhet av slemsäcksinflammation i höften?

Emelie Abrahasson
1992 • Linköping
#1
25 april 2016 - 10:57
Gilla
Hej! Finns det någon med erfarenhet av slemsäcksinflammation i höften? Jag blev precis diagnostiserad med detta och sjukgymnasten sa att viss belastning är ok men inte för mycket, men det är ju hur svårt som helst att veta vad som är för mycket belastning :( Också, det gör ju satikens ont heela tiden. Någon som har erfarenhet av någon pillercocktail (typ ipren, alvedon etc) som funkat för er?
Irene
1968 • Åstorp
#2
25 april 2016 kl 11:37
1 Gilla
Om du väljer att ta smärtstillande och därmed minskar smärtan är det viktigt att verkligen vara försiktig med belastning. Med höften menar du ute på sidan av höften eller uppe vid höftkammen på skinkan?
Att ta bort anledningen till slemsäcken är det viktigaste arbetet t ex obalanser i kroppen, fel löpteknik etc. Kompletterande träning brukar fungera. Simning, styrketräning och cykling är bra konditionssporter. Fördelen med både simning och cykling är att man inte bär hela sin tyngd. Coreträning är alltid bra och en stark bål är en förutsättning för att avlasta nedre extremiteter.
Emelie Abrahasson
1992 • Linköping
#3
25 april 2016 kl 11:48
Gilla
Det gör ont på sidan av höften! Just nu vill jag bara kunna koncentrera mig på att plugga, smärtan liksom tar bort fokus från det jag borde fokusera på. Simning och cykling låter bra, jag har precis skaffat ett gymkort. Core ska jag verkligen träna på! Jag tror dock att det beror på att jag är fotbollsmålvakt och ofta utsätter höften för stötar och "trauman", eftersom jag slänger mig mycket på hårt underlag. Så jag hoppas att det inte finns någon obalans i kroppen, förutom det då :) Tack för tipset om core!
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
#4
26 april 2016 kl 10:54
Gilla
Jag hade slemsäcksinflammation i höften i höstas. Fick dubbel dos inflammationsdämpande medicin. Vet inte om det hjälpte särskilt mycket.
Istället körde jag stretch av sätesmusklerna 2-4 gånger om dagen. En annan övning var att jag tog tag om knät och drog böjt ben uppåt mot magen (svårt att förklara)


1969 • Jakobstad
#5
26 april 2016 kl 13:26
Gilla
För 3 år sedan hade jag en slemsäcksinflamation i höften. Började med en 10 dagars kur med inflamationshämmande men det hjälpte inte. Gick sedan till en naprapat och fick "laserakupunkturbehandling", på mindre än 2 veckor var smärtan borta. I samma veva lade jag om min löpstil från att ha varit en "hällöpare" till att försöka landa mera på framfoten eller åtminstone mitt på foten. Har sedan dess varit helt skadefri. Peppar, peppar...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.