Löpning Kost & Näring 5 inlägg 5033 visningar

Vad dricka i varmt klimat?

Claes Berntsson
1971 • Sävedalen
#1
14 april 2016 - 09:44
Gilla
Hej!

Jag ska tillbringa 3 veckor i juni i Phoenix, USA, där det är väldigt varmt, ca 45 grader på dagarna.

För att inte bli uttorkad måste man givetvis dricka väldigt mycket vätska. Vet personer som gjort liknande resor och som druckit jättemycket "sportdryck" (Gainomax o liknande)för att få i sig salterna som man svettas ut.
Nackdelen med detta är att man även får i sig väldigt mycket socker så att man lätt lägger på sig 3-5kg på några veckor.


Detta skulle jag vilja undvika av olika anledningar, bl.a. ett tufft lopp i Italien i September.

Är det någon av er som vet något lämpligt att dricka så att man får i sig de nödvändiga salterna, men inte en massa onödigt socker? Eller behöver man få i sig en massa socker också?

Det kommer tyvärr att ges väldigt begränsade möjligheter till träning under de veckorna.

Mvh Claes Berntsson
1967 • Torslanda
#2
14 april 2016 kl 10:01
1 Gilla
Tränar själv i Kina där vi ofta har 40+ dagar och svettas kopiöst samt även salt. Om jag tränar så dricker jag mycket tailwind som ger både energi och alla elektrolyter. för dagar då jag inte direkt tränar men ändå behöver stabilisera halterna så kör jag med high5 zero eller saltstick pills med vatten. I regel så har vi mer än tillräckligt av salt och annat så om man inte tränar så skall det inte behövas något. Den mesta mat vi äter innehåller mer än vi behöver och vi har rejäla lager i kroppen. I staterna har du även många zero producter som powerade zero som istället har massor av artificell sweetener. Inte min grej men kan funka. På apoteket finns även många vätskeersättningsprodukter man i USA är man ju i regel innonhus stor del av tiden med AC på max så även om man svettas periodvis är det ofatst överkurs att ersätta något, om man inte tränar utomhus.
Skägget
1974 • Jönköping
#3
14 april 2016 kl 10:05
Gilla
Om du inte planerar att jobba hårt utomhus skulle jag säga drick som vanligt. Finns väl AC antar jag. Planerar du att svettas kopiösa mängder komplettera med salttabletter till vanligt vatten.
Skägget
1974 • Jönköping
#4
14 april 2016 kl 10:05
Gilla
Tvåa på bollen....
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#5
14 april 2016 kl 21:02
1 Gilla
Köp lite resorb att ta med på resan ( eller inhandla något motsvarande på plats ). Jag har tillbringat ganska mycket tid i Turkiet och har aldrig haft några problem med vätskebrist trots att jag tränat på eftermiddagarna. Ät och drick normalt och drick vatten när du är törstig det har fungerat i tusentals år så det finns ingen anledning att krångla till det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.