Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 3705 visningar

Min Polar M400 känner inte att jag står

1989 • Alingsås
#1
14 mars 2016 - 16:21
Gilla 
Det är ju meningen att klockan skall känna av att jag står, men tråkigt nog ser det varje dag ut som att jag sitter ner på jobbet. (vilket jag inte gör) Står vid dator stilla, men jag STÅR.
Är det någon som upplevt det samma och/eller har någon lösning på problemet?
(tråkigt att det inte funkar som det skall)
Maria Finnved
1986 • Mjölby
#2
14 mars 2016 - 22:09
Gilla 
Samma sak med min. Jag har bara gillat läget..
Geir Olsen
1962 • Köping
#3
14 mars 2016 - 22:26 Redigerad 14 mars 2016 - 22:30
Gilla 
Hur ska klockan vet om du står? Den sitter på armen och om du har samma positioner och rörelser med armar/händer vare sig su sitter eller står, hur är det då tänkt att klockan ska känna av skillnaden?

Verkar vara vilseledande reklam, eller missförstånd om den säger att det ska vara någon skillnad....

Eller har jag missförstått något? Vad säger bruksanvisningen?
1967 • Torslanda
#4
15 mars 2016 - 01:59
Gilla 
Nja, det är inte stå eller sitta den känner av, det är rörelse. Det är samma på de flesta klockor med aktivitetssensor. Om du rör dig för lite, oavsett om du står eller sitter, så kommer larm om att det är dags att röra på sig om du varit under ditt satta gränsvärde.

Polar M400 follows your daily activity. It also spots if you’re being inactive for too long during your day. And because it wants to help you stay active, it’s not shy to let you know when you’ve been sitting on your bum for too long.

It's time to move is shown when you've been inactive for too long. Stand up and find your own way to be active.

Sitting definerar dem som: Sitting (sitting or other passive behaviour) Med andra ord, rör du dig för lite, även om du står upp, så larmar den om du valt att ha det påslaget. Med vanlig trexaxlad motiontracker finns det ingen möjlighet att avgöra om du står upp eller sitter ner, den kan bara mäta rörelser i olika riktningar.
1989 • Alingsås
#5
15 mars 2016 - 08:04
Gilla 
Tack för alla svar. Då vet jag varför det inte registreras trots att jag står upp. (jag var inne på att den kanske kände av höjden på något vis)

Tråkigt dock att Polar har valt att "kategorisera" aktivitet: liggande, sittande, stående, promenad, högre aktivitet.

Jag får vifta mycket med armarna emellanåt.

MVH
1989 • Alingsås
#6
15 mars 2016 - 11:43
Gilla 
Ställde mig själv inför frågan; hur den kan veta att jag ligger och sover och inte sitter och chillar bara? om det nu handlar om rörelse...
1967 • Torslanda
#7
15 mars 2016 - 12:00
Gilla 
Då den har tre axlar så kan den mäta rörelse I alla plan. I princip alla tillverkare har sedan en liten database där rörelsemönster paras för att få fram vilken troligen aktivitet man håller på med. Dem kan I regel enkelt märka skillnad mellan att borsta tänderna och att lyfta skrot men har däremot ingen aning om hur tungt du eventuellt lyfter. För sömn är det rätt enkelt, när du är I djupsömn så rör du dig inte alls och när du sover lätt så är det mest mindre rörelser I sidled så det kan kollas rätt enkelt med. Hur noggrant det blir är helt upp till matchningen. Att stå eller sitta kan I princip avläsas då man när man sitter vid en dator t.ex I regel inte rör handen mycket, mer än kanske I sidled för att hämta kaffekoppen eller röra musen. Vid stående arbete är det mer troligt att man har ett större rörelsemönster men återigen, det blir gissningar. Klockorna ser inget, de mäter bara och matchar. Som nerd har jag skrivit en hel del datorprogram för att matcha t.ex. kinesisk handskrift från skärminmatning etc. Det är precis samma sak, simple matematik och sannorlikhetslära.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.