Löpning Övrigt 3 inlägg 3022 visningar

Inspiration

1976 • Löddeköpinge
#1
10 mars 2016 - 16:50
Gilla 
Är föräldraledig vilket innebär att det är perfekt att lägga lite tid på diverse olika inspirations-källor gällande löpning så som böcker, filmer, bloggar, poddar, tidningar mm.

Har redan läst Born to Run och Eat and Run. Läser Spring och Runners World. Och skall precis börja lyssna på Löparsnack på Acast. Men det måste ju finnas så mycket mer som jag missat.

Är det någon som har några tips?
1976 • Löddeköpinge
#2
10 mars 2016 - 16:58
Gilla 
Löparens hjärta och Szalkais långlopps bok är föresten och också redan avklarade.
1984 • Stockholm
#3
10 mars 2016 - 17:07
Gilla 
Kilians quest och Salomon running tv på Youtube är ju fint.

Löparens hjärta av Torgeby tycker jag är en jättebra, inspirerande historia även om det inte är löparteori precis. Löpning en världshistoria av thor gotaas är bra också (där har du att göra ett tag). Sen får man ju inte missa Markus Nilssons böcker Intervallguiden och Löpträning mitt i livet - Tycker de är de teoretiskt bästa och vettigaste jag läst.

Sen har du en dokumentär om o-ringen från 70-talet på svts öppna arkiv som inte får missas. Är lite dåligt med bra sändningar från ultra men jag tyckte eurosports program om utmb 2013 var inspirerande som tusan. finns på Youtube.

Podden Husky är bra även om den inte fokuserar på löpning utan mer multisport och äventyr - men rätt mixat. Podden endurance planet tyckte jag var bra ett tag men det blev lite jobbigt i längden.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.