Löpning Tävlingar & Motionslopp 14 inlägg 4488 visningar

Lake Saroma Ultra 100k 2016

1968 • Enskede
#1
21 juni 2015 - 22:25 (Redigerad 21 juni 2015 - 22:25)
Gilla
Hej!
Jag hade tänkt att ge mig ut på ett löparäventyr till Japan och Lake Saroma Ultra och är nu på jakt efter information och tips kring loppet. Har du sprungit, känner någon som gjort det eller kanske är sugen på att testa denna utmaning, hör av dig. Loppet bör gå söndagen den 26 juni och anmälan öppnar någon gång i Januari men sen börjar äventyret med att sätta resrutt, boende mm och med japanska sajter är det en liten utmaning. Alla tips tas emot med öppna armar.
Mvh Niklas www.runningheller.com
1967 • Torslanda
#2
22 juni 2015 kl 03:40
1 Gilla
Inte sprungigt den själv men funderar på den för 2016 och jag har ett par kollegor på kontoret som sprunigt den. Jobbar i Japan rätt frekvent och på vårt kontor där är löpning rätt stort så det är mycket surr om lopp i Japan och de har många... Resor i Japan är mycket lätt och boende inte så svårt det heller. Valutan har droppat betydligt så det är inte så dyrt i Japan längre som det var för bara ett år sedan. Detta lopp lär visst ha rätt många deltagare säger de här. Över 5000 deltagare. Det går organiserade resor från T.ex Tokyo dit eller så kan man åka på egen hand. Har inte börjat titta på detaljer ännu. Har just fått klart att jag blir kvar i Asien minst ett år till så just börjat planera för nästa års lopp. Kör min första 100+ ultra om två veckor. Beroende på hur det går så får jag se vad som får plats i kallendern. Vill även få in Mount fuji marathon eller en trail ultra som går i samma område.
1968 • Enskede
#3
23 juni 2015 kl 00:08
Gilla
#2 Kul Mathias:-) Håller gärna kontakten och tar glatt emot tips. Låter dock som att det inte bör vara allt för svårt att få ihop hela resan. Har också hört att det skall vara ett av de större ultraloppen i Japan men säkert inte så många svenskar som springer:-) Kul med ditt lopp, håller tummarna.. Sprang själv Ultravasan 90k och Bislett 24h förra året och springer Swiss Alpine 78k nu i juli och sen Ultravasan och Bislett igen.
Ha det
/Niklas
Ken - IF Linnéa
1973 • Stockholm
#4
23 juni 2015 kl 13:15
Gilla
Om du behöver nån hjälp med något kan du kontakta mig. Jag har en del japankunskap.
Själv har jag inte sprungit loppet men är intresserad av det.
Detta loppet går alltså i nordligaste delen av Japan och är därmed inte i närheten av Mount Fuji. Det är därmed skönare väder än andra delar av Japan som då är i regnperiod/riktigt varmt.
1968 • Enskede
#5
23 juni 2015 kl 23:59
Gilla
#4 Intressant Ken, vi sågs dessutom på Bislett i höstas:-) du dyker väl upp där igen? Jag återkommer säkert med en del frågor. Tänkte börja med att sätta in en grovplan kring lite platser man inte vill missa mm. Planen är en trip på 10-14dgr tror jag.
/Niklas
1967 • Torslanda
#6
24 juni 2015 kl 01:56
Gilla
@ Ken, mitt syftningsfel tror jag. Mnt Fuji race: http://www.fujimountainrace.jp/forms/info/info.aspx?info_id=11279 går uppför vulkanen men sedan finns det ett par trail lopp i områdena runt berget, e.g. denna: http://www.ultratrailmtfuji.com/en/

Men, för Saroma, Jag var i närheten så sent som för två veckor sedan till Kitami, Obihiro och Sapporo. Tog flyget denna gång men har tagit tåg innan. Rekomenderar starkt tåg om du skall se Japan på vägen. Om du från sverige köper ett rail pass så blir det så mycket billigare. Du kan köpa ett flerdagars pass som i princip ger dig fria resor(garanterad sittplats när så krävs kan kosta extra). Tågen är snabba, tysta, går i tid och är väldigt frekventa. Mellan Tokyo och Kyoto går det ett snabbtåg var 10:e minut under rusningstid. De täcker alla ställen du vill se. För info om Vad man "måste" se: http://www.japan-guide.com/ Jag har bott ett par år i Japan och gillar det verkligen. Om du gillar traillopp är detta landet att vara i. Många och vackra lopp och mycket folk som deltar. Tycker att det är en rätt skön stämning med. Det är extrem skillnad mellan södra och norra Japan men varje område har sina starka sidor. Det är rätt skönt att komma ut från tokyo och se naturen på riktigt. maten skiljer sig en hel del från område till område så kul att testa lite på vägen. I regel är engelskan obefintlig men det går att fixa till allt ändå. Kan vara bra att ta med ett dictionary i telefonen för att visa på nyckelord.
Ken - IF Linnéa
1973 • Stockholm
#7
24 juni 2015 kl 09:55 Redigerad 24 juni 2015 kl 09:56
Gilla
Niklas: Ja vi sågs nog i tunnlarna i Bislett. I år är jag tyvärr i Japan när loppet går.
Mathias: Bra tips. Railpass är ett bra sätt att se mycket av Japan.
Hokkaido är nog bästa stället att vara på sommaren då det inte är lika fuktigt som Södra delen av landet och det också är fin natur/miljö också.
Verkar lite knepigt att anmäla sig till Japanska lopp bara.
Var inne lite på Saroma Ultras hemsida men man verkar behöva en japansk adress för att bli medlem i Runnet vilket genom man i sin tur anmäler sig i diverse lopp i Japan.
Har du någon input där Mathias?
1967 • Torslanda
#8
24 juni 2015 kl 12:36
Gilla
Runnet är inte nödvändigt för oss utlänningar, det är bara för japaner. Jag är registrerad på Runnet ändå då jag tidigare hyrde ett par Leopallace21 lägenheter. Så vitt jag förstår från deras hemsida (min japanska är lite halvkass) så räcker det som utlänning att man är medlemem i t.e.x IAU eller Association of Athletics Federations. Loppet har ju tilochmed varit VMtävling för 100km. Lättast är nog att maila dem om det praktiska. Många Japaner läser engelska rätt hyfsat men är närmast livrädda att prata det. Inte så konstigt då man inte som vi är omgiven av engelska i vardagen.
Ken - IF Linnéa
1973 • Stockholm
#9
24 juni 2015 kl 14:33
Gilla
Verkar på hemsidan att man endast kan anmäla sig via Runnet. Men i infobladet som man kan ladda ner står det att utlänningar kan anmäla sig i motionsklassen men inte hur,
1968 • Enskede
#11
25 juni 2015 kl 00:17
Gilla
Bra bok Martin, det var där min tanke om loppet startade då jag med gipsad hälsena fick boken av en vän. En kollega till mig har en kompis som bor i Tokyo och är nog behjälplig gällande översättningar och hjälp med anmälan mm. Hur på är ni Ken o Mathias på att köra loppet? Jag fick svar från loppet idag och som ni skriver är Runnet för bosatta i Japan men utlänningar behöver vara anslutna till sitt förbund. I övrigt lär man behöva hjälp med anmälan, min starka sida är inte japanska:-/ Bra tips kring railpass mm. Info gällande 2016 dyker upp på hemsidan efter söndagens lopp men alla detaljer verkar inte vara klara om jag förstod svaret.
1968 • Enskede
#12
8 december 2015 kl 23:01
Gilla
Någon som har hittat några uppgifter om 2016 års lopp, hemsidan verkar inte vara uppdaterad och jag tror att anmälan öppnar under januari, lite märkligt...
1967 • Torslanda
#13
9 december 2015 kl 00:23
Gilla
Finns ingen updatering om det ännu men det var samma förra året, infon kom upp bara dagar innan anmälan öppnade. Anmälan bör öppna andra halvan av januari så skall kolla in sidan igen i början på januari.
1968 • Enskede
#14
14 januari 2016 kl 23:23
Gilla
Det har varit lite knepigt med att få klarhet över vad som gäller men jag beställde tävlingsintyg från förbundet och fått iväg en ansökan om en plats. Dom ville ha en officiell tid på 100K vilket jag saknar men hoppas på att min 90K från Ultravasan godkänns annars blir det nog en tur ner till Murcia/Spanien då det går ett 100K lopp den 6/2. Ett litet steg närmare men långt ifrån klart.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.