Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 3823 visningar

kanske inte världens hårdaste halvmarathon

1969 • Kumla
#1
15 september 2008 - 22:04
Gilla
Såg i ett inlägg här på jogg, att någon kallade "kanske inte världens hårdaste halvmarathon" för en "ploj-tävling". Det är i och för sig upp till var och en att lägga värde i ordet ploj ,men en tävling som startats för att få gamla soffpotatisar att vakna till liv och där alla pengar från anmälningsavgifter går till välgörande ändamål, ser vi som ganska seriöst. Tror dessutom att man får vara en skapligt vältränad löpare för att ha chans till en tätplacering. Lägg kivhh på minnet. Plojtävlingen kommer nog uppmärksammas i andra sammanhang är på NA:s nöjessidor.
1966 • Västerås
#2
31 oktober 2009 kl 14:04
Gilla
Ett litet inlägg om kivhh bara... det är ett riktigt trevligt och välarrangerat lopp, ploj eller inte.. ploj.. kanske, om man menar att alla verkar ha det trevligt (om än jobbigt) i 21 098m där i stort sett alla hejar på varandra under loppets gång! Jag kommer definitivt att återkomma! Tack för ett av de trevligaste löploppen jag varit med i!
1965 • Eksjö
#3
31 oktober 2009 kl 14:57
Gilla
Jag var in på loppets hemsida men lyckades inte förstå var någonstans i Sverige det gick, visserligen hade jag vid tillfället tagit en stadig grogg innan men synskärpan var det IMOHO inget fel på, tror jag...

Samma problem just nu med frillesåstråden, var i hela glödheta ligger frillesåsen, nog för att lokalpatriotism kan vara bra men om man bor på en ort av den typen där det står centrum på båda sidor av skylten...

Överhuvudtaget är detta ett trist fenomen i löparvärlden, jag bläddrade häromdagen igenom vårens tävlingskalender från Runners World och drygt hälften av loppen (OCH annonserna!) gällde skumt döpta lopp där den enda ledtråden till var någonstans i landet de gick av stapeln var riktnumret till kontaktpersonen (och hade jag varit yngre, så pass ung att jag växt upp med en 070-mobil som min första telefon, så hade det inte heller varit till någon hjälp).

Sorry, behövde avreagera mig lite... :-)

1988 • Helsingborg
#4
31 oktober 2009 kl 17:49
Gilla
lite trist att man måste uppnått en viss ålder bara för att få springa...
1981 • Linköping
#5
31 oktober 2009 kl 22:39
Gilla
Peter: Det måste ha varit en bra stadig grogg, för vart loppet går står i mina ögon väldigt tydligt på många ställen! Under "Loppet 2009" står det samt att där finns hyperlänkar (nymodigheter!) till kartor så att man ska hitta dit.

Annars är ett tips att om det inte står var loppet går, samt om numret till kontaktpersonen saknar riktnummer (och detta gäller inte bara löptävlingar!) så är det i Stockholm. Fördom eller ej, men de verkar tycka att världen kretsar kring 08 och att allt händer där.

Gällande KIVHH så var det (vädret till trots) ett bra arrangemang med bra service utmed banan och med mycket bra stämning! Galet kul med välgörenhetslopp och det är märkligt att det inte görs fler sådana! Får jag vara negativ så är anmälningsavgiften för låg (150kr). Det är ju till välgörenhet och till anmälan följde ju service längs banan samt korv och kaffe efteråt. Höj till minst det dubbla. Att springa Lidingöloppet eller STHLM marathon kostar skjortan! Och där går pengarna till... (ja, jag förstår at loppen kostar och att klubbarna behöver pengar).

Ploj-stämpeln på KIVHH kommer sig nog av "alla gamla avdankade löpare får vara med"-attityden. Den är det inget fel på. Många behöver en lättare stämning för att våga springa, se bara på ett annat "ploj-lopp" Tjejmilen. Där står det tom i informationen att man inte ska springa för snabbt på slutet, för då kan man bli trött!! Tjejmilen är också ett "alla (damer) får vara med/alla är lika bra" lopp. Sådana behövs. Och är varken tråkigare att springa eller se på! Ibland tvärtom.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.