Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 3550 visningar

Ny gps-klocka

Anders Darefors
1965 • Jönköping
#1
24 januari 2015 - 19:35
Gilla 
Ja, då är man vid det skedet att "behöva" väja vilken ny gps-klocka som ska köpas. Väljer mellan Garmin 920XT, Suunto Ambit 3 Peak Sapphire. Till råga på eländet så kommer ju inom någon/några vecka/veckor Garmin med sin Fenix trea. Är lite nyfiken på detta med termometer och väder i Suunton, kommer det i Fenix trean också? I så fall är kanske Fenix roligare med sin färgskärm?! Är i stort sett "bara" löpare, blir alldeles för lite cykling. Simning blir det ingen alls, det är jag för dålig på, när jag gick på gymnasiet fick jag till och med visa mina klasskompisar hur man INTE ska simma ;-)
Har försökt kolla lite på Rainmaker men är alldeles för dålig på engelska så det vore kul med en liten vägledning även här :-) och framförallt tacksam för lite synpunkter från någon som verkligen använt Suunton ett tag. Har hört att det kan vara lite bökigt med apparna
Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#2
24 januari 2015 - 21:58
1 Gilla 
Jag har erfarenhet av Suunto och Garmin, och väljer Garmin alla gånger. Suunto har fin hårdvara, men mjukvaran och Movescount suger rent ut sagt. Tråkigt interface, och Movescount (som behövs för att synka pass eller ändra nåt i klockan, ligger nere dagar i sträck titt som tätt). Dessutom har jag märkt att min Ambit 2 mäter fel när man springer kortintervall, en lägger på 1-3 sekunder på varje intervall, en bugg som gör klockan meningslös för många pass.
Garmin tycker jag har funkat klockrent, både mjukvara och hårdvara. Vad gäller Garmins nya modeller, så gör dom rätt mycket samma sak, det är nog mer en fråga om vad man tycker är snyggast (eller minst fult).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.