Löpning Träning 6 inlägg 3336 visningar

Intressekoll för en ny löparkarta över Sverige

1985 • Pussen
#1
20 januari 2015 - 21:23
5 Gilla
En öppen fråga:

Skulle det vara intressant med en sida där du kan logga din löpta sträcka och visuellt se hur långt du har kommit längs en Sverigekarta genom att en liten prick syns på kartan. Du kan även se top 5 och vart deras prickar finns på sverigekartan. Du kan se din medeldistans per dag, högsta distans över en dag och lite andra saker med.

Hur som helst, kan detta vara en rolig idé? Givetvis kostar det ingenting det enda du behöver är ett användarkonto av praktiska skäl så att dina löpta kilometer kan sparas. Kräver bara användarnamn och mailadress så det ska vara busenkelt att skapa.

Tankar och ideér, det är inte klart ännu så ni får gärna vara med och lämna synpunkter :)
1974 • Falköping
#2
21 januari 2015 kl 13:40
Gilla
Tycker det låter som en rolig idé!
Barbro Wirdmo
1974 • Sala
#3
21 januari 2015 kl 14:09
Gilla
Perfekt! För mig skulle det passa strålande då mitt mål i år är är att springa Sveriges längd.
1981 • Vegan Runners
#4
21 januari 2015 kl 16:04
Gilla
jogg.se har väl inget API (till skillnad från andra träningssajter), men i princip kan du ju hämta ut summerad löpt årssträcka direkt från en användares träningsdagbok med klassisk scraping-teknik. Så slipper folk dubbelregistrera träning och behöver bara ange sitt användarid här för att kunna få ut en fin karta med flagga på den sajt du bygger?
1965 • Täby
#5
21 januari 2015 kl 16:31
Gilla
Kul idé.

Men det behövs mer än Sverige (om man tänker årsbasis).

Europa, eller glob vore roligt.

Glob vore skoj om man har loggat över många år - eller tom ett "planerarium" (hur nära månen är jag).

Det svåra blir att "suga upp" datat. Dubbelregistrering kommer nog att hindra många användare (jag har redan datat på 4 ställen). Scraping kan ju vara ett alternativ. Eller stöda flera källor, pust (SportsTrack, jogg, Funbeat, etc).
1985 • Pussen
#6
27 januari 2015 kl 06:44
1 Gilla
Tja, tanken var att köpa API från Runkeeper och Endomondo. Det går även att logga sträckan manuellt om man har gps-klocka. Men då går data från t.ex Runkeeper rätt in på ditt konto om du har sammankopplat dessa i starten.

Jag är själv lite dålig på sånt här så jag får kolla upp hur det fungerar med scraping.

Sträckan kan givetvis fortsätta, men i början handlar det om Sverige där pricken vänder vid treriksröset och du börjar springa hem igen. Det är nog för många löpare, när vi kommer till cyklister, triathleter etc så behövs en jordglob i det läget. Men det är steg två :)

Tänkte att det kan vara kul med någon form av tävling där topp-5-20 eller nåt åt det hållet vinner priser av något slag. Saken är då att du inte kan tävla om du skriver in datan manuellt eftersom du då kan fuska väldigt enkelt. Då fungerar endast direktkoppling via t.ex Runkeeper. Du kan ju givetvis som alltid tävla mot dig själv, men inte officiellt.

Någon form av framtida plan är ju att kunna koppla till Garmin och Polar. Garmin t.ex ska dock ha 5000$ för sin API så det är inte något att tänka på i dagsläget.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.