Löpning Kom igång 5 inlägg 3458 visningar

Ont i fötterna.. Tips?

1978 • Värnamo
#1
15 november 2014 - 11:19
Gilla 
Började springa (jogga) för ett par månader sedan. Varvar med lite cykel och enklare styrketräning. Har haft några uppehåll pga förkylning och ont i ben-knän. Benontet försvann efter justering av löpsteget och har inte kommit tillbak. Dock har jag istället för ca två veckor sedan fått ont i fötterna. Började i högerfoten lite smått efter ett pass på kanske 3 km i lugnt tempo. Det gör ont ovanpå foten mot utsidan till. Inte i vila utan enbart vid belastning. Vid senaste rundan fick jag ont på samma ställe i vänsterfoten. Jag vet at det går en muskel på det stället så det kan vara den.

Nu sprang jag senast för tre dgr sedan och det gör fort ont. Troligtvis är det pga överbelastning och kanske att jag spänt mig på ngt sätt. Tråkigt att man ska få ont när man bara vill ut och springa!

Någon som har upplevt liknande? Kan det hjälpa att smörja med antiinflammatoriskt? Känner mig som en gammal tant..
Irene
1968 • Åstorp
#2
15 november 2014 - 12:06
Gilla 
Det gäller ju att man verkligen trivs i sina skor så man orkar slappna av i fötterna ordentligt men sen skrev du också att du cyklar. När jag cyklade med mina asics gt fick jag ont på ovansidan av fötterna. Troligen för att sulan var för mjuk mot pedalerna. Nu cyklar jag med Trabucon som har en hårdare sula och känner ingenting.
LCHF Margot
1959 • Svartvik
#3
15 november 2014 - 12:45
Gilla 
Jag får ont direkt om jag råkar knyta skorna lite för hårt, och även om jag stannar och släpper så kan smärtan hålla i sig ett tag.
1967 • Västra Frölunda
#4
15 november 2014 - 20:11
Gilla 
Normalt utvecklas kondis och styrka snabbare än senor och ligament etc. Att få ont i knän och fötter medan man bygger upp sin löpkapacitet är helt normalt. Lyssna på kroppen och vila uppåt 10 dar om det behövs när du får ont någonstans. Går det inte över bör du gå till idrottsläkare.

Det finns en del styrketräning för löparfötter som kanske kan hjälpa till.

Hoppas det löser sig snart!
1980 • Åby
#5
16 november 2014 - 17:41
Gilla 
Vad har du på fötterna? om du har en sko som inte passar för dina fötters rörelse kan det skapa märkliga beteenden, men det kan också vara så enkelt som att du inte sitter fast rätt i skon och friktion ger upphov till irritation.

Smörja med antiinflammatoriskt känns lite väl kortsiktigt, bättre råda bot på det riktiga problemet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.