Löpning Tävlingar & Motionslopp / Vinter Marathon 3 inlägg 5218 visningar

Pepp inför Vintermarathon 2014

1978 • Luleå
#1
3 november 2014 - 13:57
Gilla
Ok. Årets sista officiella tävling för mig. Och säkert för flera andra här. Vad har ni för erfarenheter av loppet?

När man läser här, på Funbeat och hör vänner som sprungit så är det verkligen spridda skurar.

En tycker att det var jättelätt bana. Officiellt är den flack. En annan tycker att den var tung. En annan jättejobbig med kurvor och en lång slakmota som sög energi.
1971 • Nykvarn
#2
3 november 2014 kl 16:07 Redigerad 3 november 2014 kl 16:07
Gilla
Här är länk till ett pass där jag sprang ett varv på banan (+2 km uppjogg dit från jobbet)
http://jogg.se/Traning/GPSPass.aspx?activityId=1753571

Garmin Connect
598083042 http://connect.garmin.com/modern/activity/598083042

Antalet höjdmeter är klart lägre än t ex Stockholm Marathon, de tre backarna som finns på varje varv (totalt blir det alltså 18 backpasseringar) är inga Västerbroar direkt och är inte speciellt höga. Jag har inte sprungit någon tokplatt bana som Växjö eller Berlin men nog tycker jag ändå att Vintermaran var relativt lätt, någon uppskattade den vara ca 2 min snabbare än Stockholmsmaran.

"Slakmotan" lär vara backen vid universitetet som går uppemot Naturhistoriska som liggger på andra sidan backkrönet. På länken på jogg.se stängde jag av klockan på backkrönet. Visst, den är rätt så lång och känns absolut i benen under de två-tre sista varven men den följs, såklart, av en skön utförslöpa innan det blir flackt igen.

Mellan km 3-4 på min jogg-länk är banan lite knixig, några 90-graders svängar och en 180 graders sväng innan långa Bergiusvägen. Nästa "backe" är nästan igen backe, den är väldigt kort men ganska brant och känns därför också i slutet. Den kommer strax innan 5 km på kartan och följs av lätt löpning längs med vackra ekhagar innan varvets tredje backe som är ett mellanting mellan de två första kommer strax innan 6 km-skylten på kartan. Halvlång, inte speciellt brant. Efter den följer en skön utförslöpa och helt flack löpning hela vägen förbi start/mål innan du igen kommer till backen vid universitetet.

Disclaimer: Första varvet gör en extrasväng och inleds därför med en backe bara någon kilometer efter start mm de nu inte i år gjort om bansträckningen vilket jag inte tror/hoppas, när jag sprang ett drygt varv på banan i fredags stod det "start" i asfalten, inte där starten var förra året utan där målet var förra året. Denna backe springs dock bara en gång.

Utöver de tre backarna är banan verkligen platt och bitvis också ganska vacker och idyllisk med hagar och ekdungar, blandat med några tristare partier.


Jag tyckte det var ett trevligt arrangemang, trevlig familjär stämning före och under loppet! Roligare än jag trodde med varvbana också! I och med att det är spridd kapacitet så varvar man löpare och blir kanske själv varvad. Jag blev varvad av fjolårsvinnaren Jonas Buud när han var halvvägs inne på sitt sistavarv.

Jag hoppas liksom du på att avsluta säsongen, ska bara ta mig igenom lite av en "hell-week" på jobbet och hemma först och hoppas sedan att jag har energi nog att genomföra en mara och att det blir alltför dåligt väder :) Hopppas vi ses!
Andreas Smedh
1976 • insjön
#3
4 november 2014 kl 09:17
Gilla
Blir nog sista tävlingen för sesongen för mig med och jag börjar bli riktigt peppad nu ;) även vädret verkar bli bra 11g o lite sol å lätt vind kanon väder det !! Får se om man locka fram en bra tid ur denna gamla kropp :) ses vid starten !!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.