Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3846 visningar

Gjort bort mig! Benhinnor m.m.

1978 • Värnamo
#1
13 oktober 2014 - 09:33
Gilla
Tråkigt att detta ska bli mitt första inlägg..

Började jogga lite smått för knappt två månader sedan. Konditionen blev bättre och allt gick bra. Började med kortare rundor på 2 km och det har känts lättare och lättare. Förra fredagen (för 10 dgr sen) vågade jag mig på ett 5 km pass. Lugnt tempo , runt 7 min per km. Inga känningar av ngt dagen efter. Var så nöjd eftersom jag aldrig sprungit så långt utan att stanna tidigare. Dagen efter vilade jag men på söndagen sprang jag intervaller, gå 1 min och springa 2 min. Hade kört intervaller även tidigare men då gå 30 sek och springa 1 min. Gick bra att springa men sprang ganska snabbt (för att vara mig). Var nere på 5-6 min/km under 2-mini ntervallerna. Har nu förstått att det var ett stort misstag..

Kände direkt efter att jag hade lite diffust ont runt knäna och detta kändes även dagen efter och fram till igår hade det inte blivit bättre. Inte i knäna utan på benet på insidan mest och även lite känningar i fötterna. Har själv räknat ut att stötarna som blev när jag sprang så snabbt nog var för mkt för mig m tanke på att jag fortf är ovan.

Testade att jogga lite försiktigt igår och då landa på mellanfoten precis under mig ustället för på hälen framför mig. Fick in tekniken men satan vad ont jag fick i benen. Misstänker benhinnorna för smärtan strålade på insidan av skenbenen. Fick även lite ont i ena foten.

Min kondition har utvecklats snabbare än mina muskler helt klart men vad jan jag göra nu? Mina symptom tyder på att jag gått för fort fram men det är ju så kul att springa. Hur ska jag hantera detta?

Har inga tidigare problem med knä el ben men bär till vardags på-10månaders bebis vilket kan ha betydelse samt genomgått tre graviditeter (ej täta). Muskelstyrkan är inte den bästa.

T Springsson
1970 • Skotrampa
#2
14 oktober 2014 kl 01:24
Gilla
Byt ut var annat löppass mot cykling/ spinning under en övergångstid. På så sätt skonar du benhinnorna men får ändå konditionsträning. Kanske bäst att ta en paus helt ifrån träning till att börja med tills det slutar göra ont..
1978 • Värnamo
#3
14 oktober 2014 kl 08:53
Gilla
Tack för svaret!

Ja jag tar en paus nu och ska när jag börjar springa igen ta det försiktigt. Helt uteslutet att springa om det ska göra så ont som det gjorde i söndags.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.