Löpning Rundor & Kartor 5 inlägg 2178 visningar

Länsmansgården + Hisingsparken

Marcus Leidefeldt
1984 • Göteborg
#1
15 september 2014 - 14:09
Gilla
Hej

Är det någon som har koll på om det går att binda ihop motionsspåren mellan länsmansgården och hisingsparken? De verkar ligga nära varandra på kartan, bara mer eller mindre björlandavägen emellan, men jag är osäker på om det går att springa där?

Och går det att komma på motionsspåret i länsmansgården söder ifrån? Typ som om man kommer från älvsborgsbron, kan man ta sig in på motionsspåret enkelt då, utan att korsa för mycket vägar?
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#2
15 september 2014 kl 15:31
Gilla
@Marcus: Det här är mina hoods. Kommer visserligen in mot Hisingsparken/Slätta Damm från väster. Har 2-2,5km dit. Det är perfekt att knyta ihop de båda när man vill få till längre terrrängpass med backar. Länkar till en liten karta här: http://kartor.eniro.se/m/w1cpE

Från vänster till höger. Den första markören visar när du kommer söderifrån på ett ridspår så kan du korsa Björlandavägen och fortsätta på ridspåret som rundar en driving range och ansluter till Hisingsparkens långa gröna spår. Står en informationsskylt när ridspåret korsar gröna spåret. Den andra markören är vid busshållplatsen Klare Mosse som du kommer ner till om du följer elljusspåret in på Skalbacksvägen och fortsätter den ner till Björlandavägen. På andra sidan följer du antingen stigen/gatan till vänster bort till samma anslutning som ovan eller stigen till höger förbi Klare Mosse och grusvägen upp genom koloniområdena för anslutning till spåren. Tredje markören så följer du cykelbanan ner bakom Länsmansgården (brant och fin för de som vill köra backintervaller till fots eller på rullskidor) och korsar Björlandavägen. Följ stigen över Klare Mosse till höger och vidare mot koloniområdena enligt ovan.

Kommer du söderifrån från Älvsborgsbron och ska in Svarte Mosse-området så ta du antingen sikte på vattenreservoarerna ovanför industriområdet och kommer in på södra slingan eller fortsätter upp mot Sjumilastigen (Vattentornet) och därifrån finns flera anslutningsalternativ.

Svarte Mosse är jättefint med branta partier och en del fina utsikter. Hisingsparken är mer parkterräng, men även där några motlut.

God tur och välkommen till Hising Island!
Marcus Leidefeldt
1984 • Göteborg
#3
16 september 2014 kl 08:10
Gilla
Tack för infon!
Jag sprang den gröna slingan i Hisingsparken i helgen. Eller försökte iaf, men sprang fel och vilse. Slutade med att jag hamnade ute på golfstället. Det var då jag kom att tänka på att man där kanske kan ta sig rakt över Björlanda vägen och in i skogen på andra sidan. :) Synd att den gröna slingan inte är helt superbra markerad. Och synd att inte motionsspåren i staden är mera sammanflätade så att det underlättar när man vill ta längre rundor.
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#4
16 september 2014 kl 08:33
Gilla
Den bortesta (västra) slingan av gröna spåret är ganska igenväxt och kommer inte att underhållas mer har jag hört. Blir nästan lite trail-känsla på den vändan. Det man kan göra för att få en vettig runda är att springa ner till villaområdet och följa det till Klare Mosse och sen grusvägen förbi koloniområdet så kan man ansluta till spåren igen.
1972 • Floda
#5
16 september 2014 kl 09:16
Gilla
Bara att följa kanten på drivingrangen och över vägen så hittar du en ridstig som leder rakt in till spåren i Länsmansgården/Biskopsgården.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.