Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 3216 visningar

Garmin Express

1964 • Bjärred
#1
6 augusti 2014 - 19:11
Gilla
Installerade Garmin Express till den nya GPS:en till bilen. Det gamla Garmin Training center fungerar inte längre. Inte heller kan jag föra över data direkt till Garmin Connect som innan. Nu måste jag föra över data från klockan till Garmin Express och sedan flytta över den till Garmin Connect på nätet för att kunna se mina pass. Det fungerade första och andra gången. Idag fungerar det inte alls. Klockan verkar föra över data till Garmin Express, men när jag sedan skall titta på datan i Garmin Connect finns dom inte där.

Någon annan som har samma problem eller som vet hur man löser detta??

Nästa klocka blir i varje fall inte en Garmin om detta inte löser sig snabbt.......
Kaj
1980 • Bryssel
#2
6 augusti 2014 kl 20:18 Redigerad 6 augusti 2014 kl 20:24
Gilla
Jag har exakt samma problem. Försökte in i det sista att inte uppdatera, men det gick inte att komma undan längre (i alla fall fattade jag inte hur man då skulle kunna få in passen).

Resultatet nu är att man verkar låst till ett nytt och förbannat dåligt gränssnitt på Garmin, samt att det verkar omöjligt att få in passen här på Jogg.

Några tips på hur man kan lösa detta?

EDIT: Det är krångligt men det går: man kan exportera passet till en .tcx-fil på Connect och sedan importera den här. Krångligt, men lätt värt det då man vill vara Jogg trogen :-)
1964 • Bjärred
#3
6 augusti 2014 kl 21:20
Gilla
Jag kan alltså inte få över passen från klockan till något program alls. Då går det inte att skapa någon tcx fil mm.
1965 • Höganäs
#4
6 augusti 2014 kl 21:29
Gilla
Jag testade Garmin express men det var ingen höjdare, dock inget strul med att föra över filerna. Men programmet saknar överskådligt månad/vecko program, man kan inte heller få fram stapel eller diagram, inte vad jag har hittat.

För min del behåller jag jogg, tycker det är kanon. Förövrigt är jag nöjd med min Garmin 210, den räcker för mig. Däremot köpte jag polars pulsband mycket bättre kvalitet och jämnare puls. Garmins pulsband liknade en gran skog.
1964 • Bjärred
#5
6 augusti 2014 kl 21:43
Gilla
Har löst det nu genom att stänga av Garmin Express (stäng även av så det inte autostartar vid uppstart av datorn). Använder det gamla ANT Agent istället och allt fungerar som tidigare.

Skall jag uppdatera min GPS till bilen är det bara att sätta på Garmin Express manuellt.
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#6
7 augusti 2014 kl 10:08
Gilla
Göran, passa dig bara så att inte GE inte plockar in klockan igen när du startar den för att uppdatera bil-GPS. Jag tror det hände mig, jag hade fixat mig ur detta en gång, sen plötsligt så funkade inte tömning via ANT igen. Man kanske ska stänga av klockan helt medans man kör GE?
1964 • Bjärred
#7
8 augusti 2014 kl 16:30
Gilla
Möjligt att GE stänger av ANT Agent. Tror att det fungerar bara man stänger av GE och sätter på ANT Agent, men det återstår väl att se
Patrik R
1976 • Kolmården
#8
8 augusti 2014 kl 18:58
Gilla
Jag kör med exportering av passet på Garmin till fil och importerar det sedan till jogg, inte så krångligt då man gjort det ett par gånger men visst, det kunde varit smidigare. Dock tacksam att man kan importera filer till jogg så gnäller inte :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.