Löpning Om jogg.se 15 inlägg 2904 visningar

Bara nödvändiga ändringar tack.

K-G Nyström
1938 • Sjuntorp
#1
25 augusti 2008 - 12:45
Gilla
Tror ej jag är ensam om att tycka att jogg.se är tillräckligt bra,
och att för mycket nytt skulle inte göra oss som tycker om att
känna igen jogg.se nöjdare.

Mycket i dagens värld går tyvärr ut på att förändringar måste till,
annars är det en "tillbakagång".
BNP måste upp. Varför? Sidospår. Glöm det.

På puls finns några få ( de är få om man tänker på att de har nästan 15.000 medlemmaar ) som spyr på admin för att det inte händer något.

Varför måste det hända något?
Puls var jättepopulärt så länge folk var nöjda och höll en trevlig ton.
Tonen därstädes är inte alltid så vänlig numera
plus att vissa ondgör sig över oss som inte är tillräckligt bra.

Ett ex. De flesta på puls skulle med vettig träning klara 10K under 40 minuter. Vad tror de? De befinner sig i en annan värld. Tror inte 50% klarar milen under 1 timme. Klarar man 10K oavsett tid så är man fantastisk.

Här på jogg.se är tonen mysig ( med ytterst få undantag ) och bör så vara framgent.

För många olika alternativ skulle ej göra sidan bättre. Det är lätt att välja sägs det. Är det? Ju fler nymodigheter, ju oftare jogg.se´s hemsida ändras, ju oftare finns vi som tänker: "Sluta".
VI TRIVS, OCH VI VILL TRIVAS.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#2
25 augusti 2008 kl 13:12
Gilla
Vad innebär "tillräckligt" bra? Kan nåt bli bättre, och man har resurser och vilja att göra det bättre, varför skulle man låta bli?
Det finns alltid detaljer som kan förbättras, och utan att den grundläggande känslan förändras.
Det kan alltid tillkomma nån ny rolig funktion som kan få ett eget menyval. Man kan förenkla för användare genom att skapa nya kopplingar mellan olika funktioner. T.ex, nu kan jag klicka på ditt namn som står ovanför det du skrivit och komma till din profil.
En trevlig utökning skulle vara att jag skulle kunna klicka på ditt födelseår och komma till "sök joggare-sidan" med förvald sökning på alla joggare med det året. eller på din bostadsort och få se vilka andra som bor på samma ort. Inte nån ny funktion, men en ny koppling som gör det snabbare och enklare för en användare att hitta den information man vill ha.

Det finns massor med intressanta saker man skulle kunna göra med träningsdata. Det går alldeles utmärkt att låta folk som vill ha det enkelt samsas med de som vill lagra dagens luftryck i sina träningsrapporter, lite eftertanke i gränssnits-designen löser den saken.
1979 • Strängnäs
#3
25 augusti 2008 kl 13:57
Gilla
Det här är väl en åldersgrej?
Jag tror att yngre gärna har fler roliga och nya saker på sidan, medans de äldre tycker att det är tillräckligt redan nu att lära sej.
1983 • Linköping
#4
25 augusti 2008 kl 14:14
Gilla
Tycker bara det är bra att det jobbas på sidan för att göra den bättre. Visst är jogg bra, men det kan göras bättre.

Och vad gäller trevlig ton så har väl det att göra med användarna och hur de uppför sig och inte med ny roliga funktioner?
Henrik Kroon
1969 • Anderstorp
#5
25 augusti 2008 kl 14:25
Gilla
Jag använder bara en begränsad del av funktionerna och tycker sidan fungerar mycket bra som det är nu.
Sedan kan jag ha förstå att folk kan ha önskemål om förändringar/förbättringar men jag är övertygad om att admin(s) kan välja ut sådant som är relevant.
1979 • Strängnäs
#6
25 augusti 2008 kl 14:40
Gilla
Gunnar: det beror ju på hur man ser det, klart att användarna inte gillar att alla bilder dom laddar upp för att visa polarna får facebook fulla rättigheter till, det är även väldigt många företag som spärrat facebook så att det minskat där är inte konstigt.

Otrevlig ton tycker jag tyvärr att det brukar bli när siterna växer.

Vi skippar åldersgrej och säger bekvämlighetsgrej :)
Bengt Marklund
1967 • Umeå
#7
25 augusti 2008 kl 14:47
Gilla
K-G! Jag sympatiserar med ditt inlägg. Hade nyligen en liknande känsla i Umeå ( obs off topic) vid vårt gamla friluftsmuseúm Gammlia. Där finns det lite djur, barnen kan uppleva en gammeldags skoldag, man kan äta nybakt tunnbröd och lite till. Men, inga nya attraktioner, inga publikmagneter, inget publikfrieri, inget som sticker ut i turistkatalogerna. Bra! låt det vara så -allt behöver inte förnyas. Umeå blir ändå aldrig nån turiststad... Men K-G, utan entreprenörerna och visionärer, var vore vi då?
#8
25 augusti 2008 kl 15:44
Detta inlägg har raderats
1969 • Sala
#9
25 augusti 2008 kl 22:31
Gilla
Jag kommer alltid till diskussionssidan först. Om jag däremot loggar in via en annan dator så måste jag gå in på diskussionssidan. Så det verkar som att man bör komma till diskussionssidan det första man gör om man har datorn inställd på cookies så att man inte behöver logga in sig varje gång.
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#10
25 augusti 2008 kl 22:59
Gilla
F*n, helt rätt KG. "Diskussionsforum" ska ligga överst - att ingen sagt till om det tidigare. Självklart. (Bara en sån sak, att det ligger under "Övrigt", så där liksom nåt som man inte använder så ofta. Det är ju den länken man håller på att slita ut ju.)

Annars har jag en kär önskan som jag gärna repeterar. Man borde kunna få träningsdagboken visad som ett veckoschema med summering även per vecka. Men jag inser också att allt för många varianter bara skapar oreda. Så jag kan köpa att det är som det är just nu. Men liiiiiite utveckling måste vi ju ha, så varför inte just veckoschema ... ?

Och till sist, det bästa är tonen i detta forum. Hjälps åt att bevara den.
Daniel Adler
1978 • Göteborg
#11
25 augusti 2008 kl 23:40
Gilla
Ett annat tips är att klicka på jogg.se loggan, då kommer man till hemsidan och sen klicka på "Visa alla diskussioner kronologiskt", två klick och det är löst.
Annars kan jag hålla med, men då borde väl denna tråden ingå i den vanliga "förbättringar på jogg"? :)
Blir ju lite kontradiktion annars
#12
26 augusti 2008 kl 07:59
Detta inlägg har raderats
1969 • Upplands Väsby
#13
26 augusti 2008 kl 13:36
Gilla
Det hela är väl ganska enkelt egentligen - gör alla avancerade funktioner valfria. En Ja/Nej-kryssruta per funktion under Användarinfo. Klart.

De som vill ha ett "rent" Jogg.se kan ha det. De som gillar siffror, staplar, statistik etc kan ha det. Alla glada.
Daniel Adler
1978 • Göteborg
#14
26 augusti 2008 kl 13:56
Gilla
Måste lägga in en liten notis här om att det hela måste göras, alltså utvecklas av någon. Ju mer dynamisk sida/lösning ju fler timmar/dagar/veckors utvecklingstid.

#15
26 augusti 2008 kl 14:20
Detta inlägg har raderats
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.