Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 3854 visningar

Ännu en tråd om håll

1987 • Stockholm
#1
25 juni 2014 - 18:23
Gilla
Ja, som rubriken är jag medveten om att håll har diskuterats här tidigare, men jag hittade ingen tråd som riktigt stämde överens med mina besvär. Ber om ursäkt ifall det är så att jag bara missat det!

Jag har alltså plötsligt börjat få håll. Har löptränat i två år nu, varav det sista lite mer seriöst och välstrukturerat, och anser mig ha ganska bra kondition och en hyfsat löpvan kropp. Har alltid tålt tuff träning som intervaller bra och kände aldrig av någon antydan till dålig kondis under min halvmaradebut i april. Håll fick jag väl någon gång då och då, men inte så det var något jag funderade.

På sistone har jag fått det mer ofta än inte, och har till och med fått stanna en gång under ett långpass och vänta ut det för att jag helt enkelt inte kunde fortsätta. Det har aldrig hänt förut. Jag är envis som synden och tål smärta, men den här gången gjorde det riktigt ont.
För det mesta uppstår hållen mot slutet av mina pass (oavsett längd, vilket är konstigt, men det är klart att intensiteten är ju högre i de kortare passen) och jag har inte behövt stanna mer än en gång, men väl sakta ned. Det här är ju väldigt tråkigt eftersom det förstör den sköna känslan och rytmen, jag som alltid brukar se fram emot mina löprundor kan nu uppleva en oro inför och under löprundan att hållen skall smyga sig på igen, vilket ju till viss del förtar de positiva känslorna.

Vad kan det bero på? Har inte ändrat någonting i mina rutiner vad gäller mat/dryck inför löppass eller tid på dygnet. Är det någon annan som har erfarenhet av att plötsligt få problem med håll utan att ha haft det tidigare? Helst skulle man ju vilja höra att det finns andra som upplevt samma sak och att det gått över. Är ju sugen på att kunna träna hårt, avsluta starkt och kunna utvecklas!

Tacksam ifall någon har erfarenheter eller tankar kring detta att dela med sig av!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.