Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 3009 visningar

För stabila skor?

1994 • Linköping
#1
19 juni 2014 - 16:29
Gilla
Hej!

Skulle säga att jag är lite nybörjare på löpning men har sprungit frekvent i cirka 2 månader nu. Springer varje dag.

Har alltid haft svårt att hitta bra skor och likaså nu när jag letar efter nya. Har ett par New Balance 890 v2 idag men de har blivit slitna och tycker inte de är så bekväma. Har tidigare gjort ett test där de såg att jag överpronerade och rekommenderade då ett par stabila skor. Har testat och nu varit nära att köpa Nike Z Structure 17+ då de är väldigt stabila samt kändes sköna på fötterna. Men jag är lite orolig om dem kan vara för stabila? Finns det en risk att dem hämmar min löpning/leder till andra skador?

Har kollat in Lunarglide 5 också som vad jag förstår ska vara lite mindre stabila än Structure men ändå har ett visst pronationsstöd. Finns det några andra skor ni rekommenderar som jag bör testa?

Har läst lite olika om det här men skulle verkligen behöva hjälp!
#2
20 juni 2014 kl 12:48
1 Gilla
Hej Oliver! Nike Zoom Structure är en sko med mycket stabilitet. Du kanske ska prova ut ett par Nike Lunarglide istället där "pronationsstödet" är dynamisk vilket gör att du får perfekt stöd vid varje isättning? Men sen så beror det på hur mycket du överpronerar? Om det är väldigt mycket så funkar ju Zoom Structure, kanske Asics GT-2000? Har en lättare överpronation så är kanske Lunarglide ett bättre alternativ?
1981 • Vegan Runners
#3
21 juni 2014 kl 11:52
Gilla
Personligen tycker jag att det är bra att ha flera olika skor att växla mellan, och att likaså variera underlag du springer på (asfalt / stig). Då blir inte löpsteget lika monotont. Om du redan nu springer varje dag tror jag att det skulle vara bra på sikt!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.