Löpning Tävlingar & Motionslopp 2 inlägg 4435 visningar

Stockholm Marathon vs Göteborgsvarvet 2015

Magnus Bodin
1967 • Lund
#1
29 maj 2014 - 20:36
Gilla 
Har datumet för Stockholm Marathon 2015 alltså flyttats från 6 juni till 30 maj?

När jag såg att Göteborgsvarvet 2015 planeras till den 23 maj, kollade jag upp Stockholm och då stod det minsann 6 juni.

Nu är det alltså bara en vecka mellan?
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
1 juni 2014 - 12:16
Gilla 
Misstänker att det är helgdagarna som ställer till det. Av någon anledning verkar det av vissa arrangörer inte vara populärt att ha lopp när det är storhelg. Jag har noterat att t ex marorna i Paris och London, som båda går i april, verkar flyttas undan från påskhelgen varje år. Kristi himmelsfärdshelgen verkar vara runt 14-15 maj 2015 och då vill kanske inte Göteborgsvarvet av någon anledning ha sitt arrangemang då.

Det var ju dock Kristi himmelsfärdshelg nu och Stockholm marathon gick av stapeln igår så de är kanske inte lika negativa till att ha loppet på storhelger. Dock kan jag tänka mig att polisen kan ha sagt i från om nationaldagen då det brukar kunna vara en del demonstrationer då som kan kräva deras resurser.

2011 var det exakt samma situation med bara en vecka mellan loppen och då vet jag att många som sprang båda var missnöjda med detta. Två veckor brukar kunna funka men en vecka är nog lite tight om man ska försöka maxa i båda. De som vill springa båda får nog välja ett av dem som sitt huvudsakliga mål och ta det andra som ett upplevelselopp.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.