Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 5293 visningar

Tunga vs lätta skor

Andreas Nilsson
1980 • Stockholm
#1
4 januari 2014 - 09:50
Gilla
Att man springer som snabbast i lätta skor kan väl de flesta enas kring men hur är det med tyngre skor vid träning? Finns det positiva effekter att växla mellan lite tyngre för distans och lättare för hastighet? Numera görs ju även relativt dämpade skor som är lätta.

Mitt hittills snabbaste millopp var med sprillans nya saucony A4 på fötterna, kändes som att jag flög fram relativt mina tidigare träningsskor. Nu kör jag nästan all löpning i ett par kinvara. Är inne på att köpa en ny sko för lugna pass, vad är era erfarenheter?
1975 • Stockholm
#2
4 januari 2014 kl 13:39
Gilla
Känner igen mig i det du skriver. Flög fram på tävlingarna i Saucony A5 och köpte Kinvara som jag tränade med i samtliga pass. Fick till slut problem med underbenen och det höll i länge.

Kör nu med tunga och väldämpade Nike Pegasus för att klara av mängdträningen och det verkar fungera bra. Givetvis så fick jag rehabträna också för att bli bra igen.

Så min rekommendation är att du skaffar ett par alternativa skor, även om dom är tunga. Alla är olika och klarar av övergången till lättare skor lite olika.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.