Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 4471 visningar

Spricka i revbenet - GBGvarvet?

Stina
1989 • Mölndal
#1
28 april 2012 - 17:07
Gilla
Hej!
I lördags fick jag en spricka i revbenet, riktig dålig timing med tanke på Göteborgsvarvet om två veckor, och Lundaloppet på en mil i helgen. Som det ser ut nu är jag alldeles för otränad för göteborgsvarvet men hade tänkt träna riktigt intensivt nu veckorna innan. Men jag har fått råd att vila 3-4 veckor och kan alltså inte träna. Jag undrar om ni vet hur farligt det egentligen är att springa med en sådan skada?

Lundaloppet kan jag skippa, det känns inte alls lika viktigt som göteborgsvarvet. Jag är dock som sagt inte fysiskt redo för det, jag klarar ungefär 1 mil just nu. Men jag har sprungit 2 mil tidigare så jag har klarat av det också. Jag förstår att löpning gör att sprickan tar längre tid att läka, så just nu satsar jag på att ta mig igenom göteborgsvarvet ändå men utan att ha tränat nu veckorna innan. Så får jag ta smällen att det kommer göra ännu ondare sen. Det känns bättre än att träna nu och vara mindre otränad men ha mer smärta på göteborgsvarvet.

Hur tycker ni att jag borde göra?
Magnus
Stockholm
#2
28 april 2012 kl 17:22
Gilla
Det är på gränsen, men det är två veckor kvar och det har läkt en vecka, så det kan gå. Trist svar, men du får känna efter...
1975 • Torslanda
#3
28 april 2012 kl 18:00
Gilla
Inga problem rent medicinskt att träna med spricka i revbenet, dock är det smärtsamt. Har själv en just nu, första två veckorna gör träningen mest ont, sen tänker man inte på det. (Faktiskt djävulskt ont vid hög fart första två veckorna)
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#4
29 april 2012 kl 01:40
Gilla
Jag knäckte revben på båda sidor förra året inför LL. Bara att bita ihop och möla. Inget som påverkar prestationen, bara psyket.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.