Löpning Träning 8 inlägg 3048 visningar

Blogg: Från Mara till Mara - finns intresse?

Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#1
2 december 2011 - 19:05 (Redigerad 2 december 2011 - 19:07)
Gilla
Jag har under många år lidigt av ångestproblematik i olika form och jag har också under hela mitt liv skrivit. Fått en del publicerat, men det är inte av intresse just nu. Att blogga har alltid känts helt främmande för mig, då det är så otroligt många som gör det, med större eller mindre fallenhet för det skrivna ordet. På senare tid har jag dock återigen fått ett ökat behov av att uttrycka mig, och många vänner har uttryckt ett intresse av en blogg som behandlar löpning ur en psykologisk synpunkt. Namnet "Från mara till mara" syftar till att gå från den psykiska mara som ångest innebär, till den mara (marathonlopp) jag hoppas att min löpning/terapi kommer att leda mig till. Tror ni att det skulle kunna finnas utrymme för detta? Eller är bloggmarknaden mättad? Tacksam för ärliga och konstruktiva svar.
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#2
2 december 2011 kl 19:30
Gilla
Jag tycker att du skriver bra, dvs språkligt korrekt, du uttrycker dig nyanserat och jag upplever att du är konstruktiv och ärlig i de trådar du engagerar dig i. Jag tycker också om att skriva och löpningen har varit som terapi för mig när jag gick igenom en jobbig period i mitt liv för några år sedan. Därför skulle jag mer än gärna läsa din blogg! Jag vill kunna identifiera mig på något sätt med den person som skriver, för mig känns det mer äkta även om våra liv inte på något sätt liknar varandra. Det är en konst att skriva och också få någonting sagt, men den gåvan tror jag att du besitter :)

Lycka till!
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#3
2 december 2011 kl 19:35
Gilla
Tack Alice!
1967 • www.sapiens.se
#4
2 december 2011 kl 20:03
Gilla
Gabriella: Jag håller med Alice. Du skriver bra och du ger intrycket av att du tänker igenom det du vill få fram. Det är bra. Den vinkling som du har tänkt dig på bloggen är jättebra. Det känns som att det har en chans att beröra och det gillar jag, men om det finns läsarunderlag har jag ingen aning om. Känner du för att skriva så gör det för skriva det kan du.
1971 • Nykvarn
#5
2 december 2011 kl 21:19
Gilla
Gabriella, jag håller (också) med Alice och Marcus, välskrivna bloggar finner alltid sin läsekrets. Har du dessutom en speciell nisch/inriktning på bloggen ökar besökarantalet ännu mera. Johans blogg Hjärnfysik är ett exempel på en sådan nischer och välskriven löparblogg,
http://hjarnfysik.blogspot.com/

Du formulerar dig väl i forumet och brukar ha bra synpunkter och jag skulle med intresse läsa din blogg om du väljer att starta en. Löpning handlar om så mycket mera än att bara sätta en fot framför den andra...

Med vänlig hälsning,
Staffan http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com/


Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#6
2 december 2011 kl 21:28
Gilla
Tack, ni sporrar mig. Webbdesiner som jag är ställer jag höga krav på ett snyggt och användbart interfejs, utöver höga krav på på kvalitativ text, Ska börja fila på något i allfall. Återigen tack för stöd, ni är inspirerande och snälla. En bra början!
Micke Larsson
1971 • Norge
#7
3 december 2011 kl 00:58
Gilla
Problemet för alla bloggar är att det finns så otroligt mycket dynga där ute. När man hör ordet blogg är det ofrånkomligt att tänka särskriven jakt på fettsnål latte och "dagens outfit". Och tyvärr finns det ju väldigt många träningsbloggar. Inte heller dessa brukar vara några litterära mästerverk.

Men jag tror också att det kan finnas publik för en välskriven blogg. Dessutom bra med en udda (och intressant!) vinkel. Träningsbloggar som bara dokumenterar skribentens träning (ungefär som träningsdagböckerna på Jogg) tröttnar man på även om de är välformulerade.

Så kör på! Jag lovar att läsa :-).
Daniel Larsson
1967 • Stockholm
#8
3 december 2011 kl 03:15
Gilla
Själv läser jag väldigt sällan bloggar, troligen av åtminstone delvis samma anledningar som du nämner hindrat dig från att skriva en själv. Däremot gillar jag det i teorin, att vem som helst får uttrycka sig helt efter eget huvud, och på egna villkor. Ibland kan jag tycka att det är vår demokratiska plikt att skriva en blogg ;). Hur som helst, temat på din tänkta blogg känns ju väldigt intressant och säkert relevant för många av oss. Men skriv för att *du* vill skriva, inte för att andra vill läsa.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.