Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 4315 visningar

ont i en arm-vart ska jag vända mig?

1967 • edsberg
#1
15 juni 2011 - 20:24
Gilla
i höstas började jag styrke träna lite..när jag körde lasdrag så kändes det konstigt i ena arnbågen..men det kändes bra när jag blev varm..så jag körde på i några veckor......sen började det göra lite ont i armböjen,där biceps å underarm möts..när jag körde biceps å vissa ryggövningar......jag har inte tränat biceps rygg på flera månader,men det känns fortfarande inte bra i armen..kan inte lyfta tunga saker utan att det känns i fästet mellan biceps å underarm..ska jag gå till en naprapat,läkare?
jag bor i sollenuna(stockholm)
vore tacksam för lite råd/hjälp..
mvh roland
Micke Larsson
1971 • Norge
#2
15 juni 2011 kl 21:20
Gilla
Ingen aning om just den skadan, men här kommer några tips ändå.

Behöver du sjukgymnastik eller akupunktur rekommenderar jag Hälsoproffsen i Norrviken. De har hjälpt mig.

PR Chiropraktik nere på Skyttevägen har jag ingen personlig erfarenhet av, men har släkt och vänner som är nöjda och återkommande kunder. Jag tror att han är lite specialist på idrottsskador, men jag vet inte säkert.

Och avslutningsvis. Vill du bli behandlad som skit och stå flera månader i vårdkö kan jag med varm hand föreslå Edsbergs Vårdcentral. Landstingets vårdcentraler är ju kända för dessa egenskaper, men jag gissar att vår lokala vårdcentrala är en av landets bästa på kundtrampning.

Lycka till!
1952 • Varberg
#3
16 juni 2011 kl 10:25
Gilla
@Roland: Jag gissar att du tränat tyngre än dina senfästen klarat av. Det tar betydligt längre tid att bygga upp den styrkan än muskelstyrkan. Sammanhänger också med teknik - tempot i övningarna.
Hursomhelst - sitter problemet i bicepsfästet ska du nog inte belasta det med något tungt på ett bra tag.
Krya på dig.
1967 • edsberg
#4
16 juni 2011 kl 16:35
Gilla
jag försöker att inte belasta..men jag jobbar med böcker,å det blir en hel del lyft...fast jag har 3 veckor kvar till semestern..så jag får väl ge det ett tag till...får väl springa lite mer i stället...=)
Mathias Andersson
1975 • Katrineholm
#5
24 januari 2012 kl 12:07
Gilla
Hej Roland. Bara nyfiken på hur det gick med armen och om du fick någon diagnos? Har själv exakt samma symtom nämligen. Biceps går ej att träna, chins är en omöjlighet. Smärtan sitter precis i armvecket lite luddigt "djupt" . Strålar något ner i underarm. Kör som du för tillfället, lite mer löpning.
1952 • Varberg
#6
24 januari 2012 kl 14:41
Gilla
@Mathias: Ja det skulle vara intressant att hör hur det gått. Ger samma varning till dig. Biceps kan tränas upp så att styrkan överstiger vad senfästet klarar så man kan faktiskt dra av det. Gör det ont som du beskriver ska du vara försiktig ganska länge.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.