Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2762 visningar

fivefingers VS Inov-8 evo skin

1978 • Segeltorp
#1
14 juni 2011 - 19:17
Gilla
SKa precis beställa mitt första ff par. inte för att huvudsakligen springa i utan för o gå i (men kan ju bli nån löp tur me om d känns bra) Har länge tvekat p.g.a priset eftersom ja som sagt mest tänker traska omkring me dom. Men hittade en sida i U.K där d va billiga (som alla skodon e där) Innan dess funderade jag mer på Evoskin men tvekar till deras hållbarhet. Har hört att FF håller i "evighet" så känns om en vettigare investering när priset e d samma.

Undrar om d finns nån som provat EvoSkin o vet om d slits fort? enligt d recentioner jag läst ska d ha en ännu bättre "barfotakänsla"
1960 • Södermalm
#2
14 juni 2011 kl 20:15
Gilla
Evoskin är ju precis nya på marknaden, så det är nog svårt att hitta någon som kan uttala sig om hållbarheten. Inov-8 har generellt väldigt bra kvalitet, enligt mitt intryck, så det skulle förvåna mig om de håller dåligt. De brukar svara om man mailar och frågar. De har ju säkert testat dem själva.

1981 • Göteborg
#3
14 juni 2011 kl 20:54
Gilla
Tja.
Varning för de UK-sidor som ligger uppe med billiga FF.
http://www.vibramfivefingers.it/
Det är den sidan som gäller. Alternativt deras rek. återförsäljare.

Läs mer här: http://www.vibramfivefingers.com/counterfeits/how-to-spot-a-fake.html

Och här för en lista på fula försäljare: http://birthdayshoes.com/these-are-not-vibram-five-fingers-spotting-fakes-counterfeits-knock-offs-and-other-pirated-black-market-five-toed-shoes

Jag har själv gått på en nit med falska FF. Lockades som du av det billiga priset. Köp äkta. Klart värt varenda krona.
Slängde den andra skiten direkt. Kom i ett brunt paket från Kina.

Jag har ett par Vibram FF Komodo Sport som jag nu efter 3mån löper terränglopp i. Maximalt 1mil än så länge men det tar sig.
Målet var Lidingöloppet i år i FF men det får nog vänta.
Där kör jag nog mina Merrell trail glove som funkar som komplement och är lite mer lättkörda på längre distanser.

Fick en smaskig formel av han Colting som man faktiskt bör följa för att klara av övergången till FF och framfotslöpning.

Första veckorna gäller följande:

[Ta på dig dina FF för ett löppass. Ta din normala distans för ett träningspass - dividera sträckan med 10 - dividera igen med 2 - Gör sedan den sträckan på dubbla tiden av vad du brukar göra den på :).]

Gör det första två veckorna. Öka sedan försiktigt.

Jag gjorde inte så och dödade mina vader i 2v genom att springa 3km i normalt tempo. Kunde inte gå och då är jag ändå en van löpare.
Det var ju så jävla skoj i början så man ville ju bara köra på.

Ang. Evo Skin kan jag inte säga ett smack mer än att JAG tycker att dom ser plastiga ut. Men dom kan ju vara hur goa som helst.

Addnature.com
Naturkompaniet.
Eller sidan längs upp för inköp av FF är några tips.

Tänk på att gå ner i storleken. Jag har 45 i fot, beställde 44 på Komodon men vill nu har 43 för att dom skall sitta så tight som möjligt.
Glappar dom lite riskerar man småskav i hålfoten.
1978 • Segeltorp
#4
15 juni 2011 kl 09:31
Gilla
Attans, ska väl säga tack egentligen eftersom jag annars nog hade köpt ett par kopior insåg vid nogrann titt att d kallade KSO för Bikila o tvärtommen så e ingen tvekan om att d va nåt fuffens. nu blir d istället inga alls :( Priset e inte värt d när d mest ska gås i dom. Får nog kika närmare på EvoSkin istället
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.