Löpning Träning 4 inlägg 18661 visningar

Feber efter träning/löpning

Sanne E
1980 • Timrå
#1
19 maj 2011 - 22:21
Gilla
Är det någon fler här som fått feber efter löpning eller hård träning? jag har hört att det beror på att immunförsvaret efter träning angriper de skadade muskelfibrerna för att rensa bort dessa och man kan då bli febrig.
Någon fler som känner igen sig i detta, tips och råd hur de kan förebyggas kanske? eller kanske någon som har lite mer information kring detta fenomen
1983 • >
#2
20 maj 2011 kl 01:59
Gilla
Jag upplever ibland samma sak.
Det jag gör för återhämtningens skull är att varva ned i minst 10 min efter ett ansträngande träningspass. Ibland duschar jag även i varmt/kallt vatten för att få igång cirkulationen. Ingen aning om det senare hjälper, men att gå eller göra någon lugn aktivitet hjälper iaf. Att dricka och äta ordentligt, runt omkring och direkt efter träningen, är förstås också viktigt.

Annat som jag själv är dålig på är att vila tillräckligt mellan träningspassen och alternera träningen. Dessutom slarvar jag ofta med stretching och sömn.
Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
#3
20 maj 2011 kl 06:36
Gilla
Jag diskuterade det nyligen faktiskt med en joggkompis. Både han och jag brukar dagen efter ett långpass vara extremt varma av oss.... Verkar som det är helt normalt, är dock osäker på varför det är så......
Niklas Strömberg
1979 • Bollnäs
#4
20 maj 2011 kl 12:52
Gilla
På samma tema: man borde väl temperaturmässigt ha feber även när man är mitt i ett tränigspass. Förstår att det är väldigt individuellt och beroende på en massa förutsättnings så som väder osv, men hur mycket kan man förvänta sig att kroppstemperaturen stiger under ett pass?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.