Löpning Avancerad träning 2 inlägg 1037 visningar

Löpning efter ett litet avbrott ?

Kalle Nilsson
1984 • Stockholm
#1
8 december 2010 - 21:05
Gilla 
Hej jag gjorde avbrott i min löpträning under en månads tid. Innan avbrottet brukade jag springa i en timme....runt 13-14 km utan att bli andfådd...detta gjorde jag 3-5 gånger i veckan. På grund av knävärk var jag tvungen att göra avbrott. Men nu i Söndags började jag jogga igen.

Har joggat 3 dagar i rad nu (söndag, måndag, tisdag). Den första dagen kändes det att jag hade tappat en del kondition. Andra dagen gick bättre och tredje dagen ännu bättre. Nu idag (Onsdag), tänkte jag vila och köra igen imorgon. Dock har jag fått lite ont i fötterna efter varje pass. Främst vid insidan av fötterna. Har inte ont i knäna dock. Är detta normalt ? Dvs att man får ont i fötterna ? Kroppen kanske måste vänja sig igen med belastningen ? Ska jag ta det lite lugnare i början med tanke på att jag inte har kört kondition alls i en månads tid ?

Sen så var väglaget annorlunda för en månads tiid (det snöade inte), det var lite varmare samt att jag hade mindre kläder på mig. Nu har jag både 2 lager kläder, mössa, handskar och halsduk så det har blivit tyngre också. Med andra ord har jag haft flera yttre faktorer som har påverkat joggningen negativt (tror jag iaf). Min fråga är då: påverkas konditionen väldigt mycket under en månads tid om man inte joggar alls ? Och ska jag ta det lugnare nu i början för att undvika skador mm ?
Andreas Nilsson
1985 • Töcksfors
#2
8 december 2010 - 23:23
Gilla 
Lite lugnare för att vara på säkra sidan skadar ju aldrig. Jag tror dock inte att en månads uppehåll skickar vare sig leder, benhinnor eller kondition speciellt långt bak i tiden.

Jag har känt av det du nämner med fötterna tidigare när jag sprungit i lite snö. Typ träningsvärk i hålfoten/insidan av foten. Jag antog att det hängde samman med det nya underlaget.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.