Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 7181 visningar

köpa rätt skor på löplabbet

1966 • Huddinge
#1
14 september 2010 - 19:44
Gilla
Är ej lätt. Inhandlade ett par dyra löparskor på löplabbet. Där videofilmade man mitt löpsteg och sa att jag absolut behövde ett par skor med pronations stöd. Under sommaren har jag fått ont i hälsenorna som blivit så ömma att jag var tvungen att besöka sjukgymnast. Hon gjorde en nogrann undersökning av både hälsenor och skor och sa att jag blivit lurad. Jag behövde nämligen neutrala skor eftersom jag supinerar.Skall man ej kunna lita på fackkunnig personal. Jag har gjort mitt sista inköp iaf.Någon fler som blivit besviken?
Jörgen H
1968 • Uppsala
#2
14 september 2010 kl 19:50
Gilla
Har ej upplevt det du skriver utan tvärt om.
Du råkade nog ut för den där klåparen som finns på alla våra arbetsplatser.
Antar att du varit dit och berättat vad som hänt?
Är det någon som gjort fel som är det bra att dom får feedback så dom kan bli bättre eller ändra sina rutiner, tänkte om det var en ny personal som dom släppt lös för tidigt typ.

Tråkigt att du blev drabbad men jag har alltid fått bra och seriös hjälp när jag varit hos Löplabbet eller Gå och löpkliniken hör i Uppsala.
Lizen
1966 • Göteborg
#3
14 september 2010 kl 21:21
Gilla
Hej! Jag var in på Löplabbet och köpte dyra skor i våras (april). Efter några veckors tränande kom skadorna. Fick problem med bäcken och ena höften. Vilade, åt inflammationshämmande, var till naprapat dvs gjorde allt, men inget hjälpte. Nu i fredags gick jag tillbaka till butiken igen för att påtala att skorna verkligen inte fungerar för mig (tog mig ett tag att inse att det var skorna som var problemet :-s) och för att få hjälp med att prova ut nya. Till min stora förvåning bytte de ut skorna till ett par helt nya och mellanskillnaden i pris fick jag in på kontot. Jag blev verkligen positivt överraskad! Hade på sin höjd hoppats på lite rabatt men inte ett byte av skorna. Jag går gärna till Löplabbet igen! Måste också tillägga att de nya skorna fungerar så mycket bättre. Nu har jag haft två helt smärtfria rundor och jag har inte alls ont dagen efter heller. Helt fantastiskt. Sedan kan jag ju tycka att det är trist att det blev som det blev med de andra skorna och att jag dröjde så länge med att klaga på dem.
Karin
1983 • Stockholm
#4
14 september 2010 kl 21:38
Gilla
Förra sommaren köpte jag nya skor efter grundlig utprovning på Löplabbet. Det var rätt utplockat i min storlek men jag tyckte ändå jag hittade en ganska så bra sko. Dock var jag inte alls lika nöjd som med skorna jag haft innan. I våras var det dags för nya skor igen och jag var till samma löplabbetbutik. Berättade vilka skor jag haft senast och sa att jag ville prova nåt annat eftersom jag inte varit helt nöjd med dem. Expediten sa då att han förstod om jag inte gillat skon fullt ut, han skulle inte ha rekommenderat den till mig. En kort tid efteråt hittade jag kvittot på skorna jag köpte förra sommaren. Och kunde konstatera... att det var samma expedit båda gångerna! Nu var det ju en ganska liten grej, jag fick aldrig problem av skorna, men man börjar ju fundera. Löplabbet var den enda butiken jag kände att jag faktiskt litade på. Nu litar jag bara på mig själv när det gäller den individuella tillpassningen.
Björn N
1977 • Malmö
#5
14 september 2010 kl 23:09
Gilla
Köpte skor där och fick problem med knäna och efter flera återkommande besök hos dem där jag framförde mina problem, vilket resulterade att de gjorde de nya tester och sa att allt var bra. Gick därefter till sjukgymnast som direkt sa att knäproblemet berodde på felaktiga skor. Påpekade det för löplabbet och de tog tillbaks mina skor, vilket jag inte hade förväntat mig efter ca 5 månaders användande. Köpte istället nya skor på Runnersstore och dessa är skor är nästan helt neutrala med inlägg i och de jag köpte på löplabbet var med stöd för mycket pronation med samma inlägg.

Min skada beror nog på en kombination av ökad träningsintensitet och felaktiga skor och därför vill jag inte klandra löplabbet helt och hållet. Jag kan tänka mig att handla där igen och det beror på deras service när det gällde min reklamation av skorna.

Har även andra vänner som handlat skor på löplabbet och de är nöjda.
1983 • >
#6
15 september 2010 kl 00:34
Gilla
Jag tror inte att det är någon större skillnad mellan en expedit på stadiums skoavdelning och en expedit från löplabbet. Men på löplabbet har de tillgång till bättre utrustning och större utbud av skor. De lägger även ned mer tid på att försöka hjälpa en.

Nu senast när jag köpte mina skor på löplabbet (stinsen) prövade jag olika skor i säkert en halvtimme, och butiksbiträdet rörde inte en min. Det slutade dessutom med att jag valde det första paret, som hen hade plockat fram.
Nu efter att ha sprungit in skorna är jag ändå inte nöjd. De nya skorna är definitivt bättre för knäna, men känns istället för höga och lite svampiga. Får ta mig in till något löplabb och göra ett nytt försök. Den här gången ska jag använda löparbandet mera...tycker redan synd om den expedit som råkar ut för mig.

Jag kommer inte att försöka reklamera skorna, eftersom jag kan använda dem till annat. Men det känns bra att möjligheten finns.

I slutändan är det bara en själv som kan känna hur bra skorna sitter. Och jag skulle tro att de flesta har en bra bild av löplabbet, dvs om man bortser från priserna.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.